Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Diplomatisk krise truer forholdet mellem USA og Indien

Regeringerne i Washington og Delhi er på kollisionskurs, fordi amerikanerne har anholdt en indisk diplomat i New York. Det har fået Indien til at ændre en række forhold for amerikanske diplomater i landet.

USA: Det diplomatiske forhold mellem USA og Indien er ude i lidt af et stormvejr, fordi en amerikansk diplomat er blevet bedt om at forlade ambassaden i Delhi efter uoverensstemmelser mellem de to lande.

Det hele bunder i, at en indisk diplomat på den anden side af Atlanten blev arresteret i New York og sigtet for visumsvindel og for at underbetale sin husholderske. Hun blev efterfølgende bedt om at forlade USA, og det har »chokeret« den indiske regering, som har beordret en række diplomatiske repressalier imod USA. Den indiske diplomat nægter alle anklager, og har sin regering i ryggen, som forlanger en officiel undskyldning fra de amerikanske myndigheder, fordi amerikanerne så stort på den sædvanlige diplomatiske immunitet og lagde den indiske kvinde i håndjern.

»Hun blev ikke behandlet som en diplomat. Det har skabt stor vrede. Det faktum, at hun er en indisk kvinde og mor, som blev lagt i håndjern og sat for en dommer, efter at hun blev kropsvisiteret og smidt i en celle med narkohandlere og prostituerede for en ikke-dødbringende forbrydelse, har virkelig sat sindene i kog. Man kan ikke behandle hende som en almindelig person, for det er hun ikke,« siger den indiske nyhedsvært Suhasini Haidar ifølge ABC News.

Balladen omkring den indiske diplomat har fået Indien til at fjerne sikkerhedsopbuddet omkring USAs ambassade i Delhi, ligesom de har bebudet, at amerikanske diplomaters trafikforseelser i landet fremover vil blive straffet, fordi immuniteten på dette område ikke længere gælder.

En talskvinde fra det amerikanske udenrigsministerium siger ifølge BBC, at amerikanerne håber, at de to lande »snart kan genoptage et konstruktivt forhold«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.