Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Diplomater: Tyrkiet får NATO-missiler

Tirsdag forventes det, at NATO siger ja til at sende specielle missiler af sted mod tyrkerne for at »øge Tyrkiets luftforsvar«, forklarer diplomat-kilder.

TYRKIET: NATO sender patriot-missiler til Tyrkiet, så landets luftforsvar bliver mere sikkert, og så tyrkerne undgår at frygte et angreb fra syrisk grund. Muligvis med kemiske våben. Den afgørelse bliver NATOs udenrigsministre enige om tirsdag, lyder det fra diplomatkilder.

Ifølge Reuters er det et positivt svar på sidste måneds tyrkiske ønske om patrioterne, som kan bruges til at beskytte mod missiler og fly. Ønsket kom, efter flere samtaler med allierede om, hvordan sikkerheden kan skrues op ved grænsen til Syrien.

Siger NATOs 28 nationers udenrigsministre ja, når de samles til deres halvårlige møde i Bruxelles, sender det et stærkt signal om, at de står bag Tyrkiet.

- Der vil være en beslutning og sandsynligvis en udtalelse fra ministrene selv, fortæller diplomat-kilden, der ønsker at være anonym.

Skridtet fra NATO bliver taget i kølvandet på mediernes oplysninger fra både europæiske og amerikanske diplomater om, at syriske kemiske våben er blevet flyttet. Det kan betyde, at de skal bruges som et modsvar til, at oprørerne har vundet mere territorium.

Dog siger Syriens regering selv, at der ikke er planer om at bruge kemiske våben mod folket. En handling, som den amerikanske præsident Obama også på det kraftigste har advaret mod.

- Beslutningen om, hvorvidt der skal stilles patrioter op eller ej, og hvor længe det skal dreje sig om, er ligesom alle NATO-afgørelser, når det kommer til indsættelse af militærstyrker, national, siger en anden anonym diplomat-kilde.

Derfor vil ministrene blot blive enige om at »øge Tyrkiets luftforsvar«, mens USA, Tyskland og Holland regnes for de lande, der vil forsyne Tyrkiet med missilerne. Dog skal de to sidstnævnte have parlamentarisk godkendelse, og derfor kan det ligge uger ude i fremtiden.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.