Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dieselforbud i Oslo fra tirsdag

Oslo Kommune nedlægger forbud mod at køre med dieselbiler på kommunale veje fra tirsdag.

Fra tirsdag bliver det forbudt at køre dieselbiler på kommunale veje i Oslo på grund af akut helbredsskadelig luftforurening, skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Mandag og tirsdag ventes der koldt vejr og kun lidt vind. Det betyder, at det er sandsynligt, at der vil ske en høj grad af forurening over store områder af byen.

- På den baggrund indfører Oslo Kommune forbud mod at køre med dieselbiler på kommunale veje fra klokken 6 til klokken 22 fra tirsdag, hedder det.

- Forbuddet vil være gældende indtil til byens miljømyndigheder vurderer, at det akutte behov for forbuddet ikke længere er til stede.

- Vi følger vejrsituationen nøje. Når forbuddet mod dieselbiler bliver ophævet igen, så vil det blive meddelt via kommunens netsider, sociale medier og i pressemeddelelser, oplyser kommunen i den norske hovedstad.

Forbuddet gælde for dieseldrevne køretøjer, men der er en del undtagelser. Blandt andet er udrykningskøretøjer, opladelige hybriddieselbiler, offentlige køretøjer, patienttransporter, kollektive trafikmidler og biler fra erhvervslivet ikke omfattet af forbuddet.

Bystyret vil indføre et totalforbud mod dieselbiler på alle kommunens veje på dage med stillestående vejr og høj partikelniveau, da luftforureningen i Oslo kan blive meget høj.

Et tidligere forsøg på at indføre et lignende forbud i 2012 blev aldrig gennemført, fordi staten modsatte sig det.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.