Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det vil vare uger at få overblik over London-dødsbrand

Myndighederne siger, at 12 er bekræftet omkommet, men at antallet af dødsofre ventes at stige.

Londons brandinspektør oplyser, at branden er slukket i et højhus i den vestlige del af storbyen, men hun siger, at det vil tage uger at få overblik over ulykken. Antallet af dødsofre kendes ikke.

- Den sidste flamme er slukket, og vi er begyndt at sikre bygningens yderkant, så en grundig gennemsøgning af alle rum kan foretages, siger brandinspektør Dany Cotton til tv-stationen ITV.

- Bygningens bærende dele er ikke sikre. Brandfolkene har ikke hidtil kunnet foretage en grundig undersøgelse af den øverste del af højhuset, fordi det ikke er sikkert at gå ud til kanterne, tilføjer hun.

Dany Cotton siger, at 12 er bekræftet omkommet.

Antallet af dødsofre ventes at stige.

Ifølge Cotton bliver undersøgelser af højhusets bærende strukturer foretaget af specialister torsdag. Når bygningen er erklæret sikker, vil højhuset blive gennemsøgt.

Brandinspektøren siger, at det vil være et mirakel, hvis der findes overlevende i det udbrændte højhus.

I et interview med Sky News siger Dany Cotton, at det stadig er for tidligt at spekulere i, hvad der var årsag til branden.

Politiet fik anmeldelsen om branden kort før klokken et natten til onsdag.Londons borgmester, Sadiq Khan, sagde onsdag, at "mange mennesker savnes efter branden".

- Men de kan være hos familie eller pårørende, pointerede han.

Bygningen hedder Grenfell Tower og huser 120 lejligheder. Den ligger på Latimer Road i bydelen White City nær Notting Hill. Grenfell Tower er bygget i 1974.

Omkring 200 brandfolk og 44 brandbiler kæmper med at kontrollere branden, skrev Londons brandvæsen natten til onsdag på Twitter.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.