Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FAKTA

Det vil Obama i sine sidste to år som præsident

Her er hovedpunkterne i den amerikanske præsident, Barack Obamas, State of the Union-tale:

* SKATTEREFORM: Præsident Obama lægger op til en skattereform, der hæver skatten for de rigeste amerikanere. Blandt andet skal beskatningen af kapitalgevinster ifølge præsidenten hæves. Obama ønsker også at hæve skatten på tobaksvarer, og indtægterne herfra skal bruges til at forbedre børnehaverne.

* UDDANNELSE: Indtægter fra skattereformen skal ifølge præsidenten bruges til at gøre det gratis for amerikanerne at gå på de toårige såkaldte community colleges.

* ISLAMISK STAT: Obama opfordrer lovgiverne i Kongressen til at autorisere en styrket militær indsats mod terrorbevægelsen Islamisk Stat.

* HANDEL: Der skal ifølge præsidenten indgås handelsaftaler, dels med Europa, dels med en gruppe asiatiske lande.

* CYBERSIKKERHED: Obama beder om Kongressens støtte til en ny lovgivning, der imødegår den stigende trussel fra cyberspace i form af eksempelvis hackerangreb.

* BETALTE SYGEDAGE: Præsidenten ønsker at få vedtaget en lov, der giver amerikanere i arbejde mulighed for at optjene løn under sygdom.

* INFRASTRUKTUR: Obama vil øge investeringer i infrastruktur, eksempelvis til at reparere nedslidte broer og veje.

KILDE: Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.