Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det Østlige Ghouta er blevet opsplittet i flere dele

Syriske styrker afskar lørdag en stor by i det østlige Ghouta fra resten af det oprørskontrollerede område.

En syrisk mand på en cykel i den ødelagte by Hamouria. Over 975 civile, hvoraf 250 var børn, er blevet dræbt, og hundrede af andre er blevet såret. Scanpix/Abdulmonam Eassa
En syrisk mand på en cykel i den ødelagte by Hamouria. Over 975 civile, hvoraf 250 var børn, er blevet dræbt, og hundrede af andre er blevet såret. Scanpix/Abdulmonam Eassa

Beirut. Syriske styrker afskar lørdag den største by i det østlige Ghouta fra resten af den oprørskontrollerede enklave, som nu er opsplittet i tre dele, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Overvågningsgruppen, der indhenter oplysninger fra netværk over det meste af landet, siger, at hæren vandt kontrol over en vej, der forbinder byen Douma med Harasta længere mod vest.

»Styrkerne fra det syriske regime har derfor opsplittet det østlige Ghouta i tre dele: Douma og dets omegn, Harasta mod vest og resten af byerne længere mod syd«, siger overvågningsgruppen, som har hovedkvarter i London.

En korrespondent fra det franske nyhedsbureau AFP i Douma siger, at mange artilleribombardementer og luftangreb rystede byen lørdag.

Over 975 civile, hvoraf 250 var børn, er blevet dræbt, og hundred af andre er blevet såret, siger Observatoriet.

To af de førende islamistiske grupper er til stede i enklaven, men jihadister under ledelse af en gruppe med tilknytning til al-Qaeda er også aktiv.

Det er hærens erklærede mål at vinde kontrol over enklaven ved at opdele den.

FN siger, at omkring 400.000 mennesker er fanget i enklaven og ikke har mulighed for at komme ud.

Fredag lykkedes det en konvoj med nødhjælp at nå frem til en del af de nødstedte trods de fortsatte kampe.

24. februar vedtog FN's Sikkerhedsråd efter flere dages politisk tovtrækkeri en resolution med krav om 30 dages våbenhvile i Syrien "uden forsinkelse".Men det kunne ikke sætte en stopper for de voldsomme bombardementer.

Målet med våbenhvilen var at bringe nødhjælp og medicin ind til de mange nødstedte i Ghouta.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.