Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det Hvide Hus: Trump og Lavrov drøftede specifikke trusler

Trump og Ruslands udenrigsminister har ikke diskuteret efterretningskilder- eller metoder, siger rådgiver.

Ingen efterretningskilder- eller metoder blev diskuteret på mødet mellem Trump og russiske topfolk, siger den nationale sikkerhedsrådgiver, general H.R. McMaster.
Ingen efterretningskilder- eller metoder blev diskuteret på mødet mellem Trump og russiske topfolk, siger den nationale sikkerhedsrådgiver, general H.R. McMaster.

USA's præsident, Donald Trump, diskuterede specifikke terrortrusler med den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør i Det Hvide Hus i sidste uge, men hverken »kilder eller metoder«.

Det oplyser den nationale sikkerhedsrådgiver, general H.R. McMaster, og udenrigsminister Rex Tillerson ifølge nyhedsbureauet AFP. Det sker i kølvandet på en artikel fra The Washington Post.

Her fortæller amerikanske embedsmænd, at Trump under mødet i sidste uge afslørede tophemmelige oplysninger til russerne om en trussel fra Islamisk Stat.

»Præsidenten og udenrigsministeren gennemgik fælles trusler fra terrororganisationer, der omfatter trusler mod luftfart,« siger McMaster.

»Ingen efterretningskilder- eller metoder blev diskuteret på noget tidspunkt, og der blev ikke afsløret nogen militære operationer, som ikke allerede var offentligt kendte,« tilføjer sikkerhedsrådgiveren i en erklæring fra Det Hvide Hus.

H.R. McMaster understreger, at han var til stede i Det Ovale Værelse under mødet.

»Og det var ikke det, der skete,« siger han.

I samme ombæring kalder han artiklen fra The Washington Post for falsk.

»Der er intet, som præsidenten tager mere alvorligt, end det amerikanske folks sikkerhed. Historien, der kom ud i aften (mandag aften lokal tid, red.), er falsk,« siger han.

Nuværende og tidligere amerikanske embedsmænd fortæller til The Washington Post, at Donald Trump afslørede tophemmelige informationer over for den russiske udenrigsminister og den russiske ambassadør under mødet i onsdags.

Ifølge embedsmændene afslørede Trump detaljer om en terrortrussel fra Islamisk Stat, som relaterer sig til brugen af bærbare computere om bord på fly.

Embedsmændene mener, at Trump med sin beslutning har risikeret samarbejdet med en allieret, der er tæt på Islamisk Stats inderkreds.

Reaktionen fra Capitol Hill kom prompte.

»Hvis det er sandt, er det naturligvis foruroligende. Men lad os nu lige vente og se, hvad det hele handler om først,« siger den republikanske senator John McCain til CNN.

Imens skriver senator Mark Warner, som er den ledende demokrat i efterretningskomitéen, på Twitter:

»Hvis dette er sandt, er det et slag i ansigtet på efterretningssamfundet. Det er utilgiveligt at risikere kilder og metoder - især over for russerne.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.