Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det Hvide Hus: Trump er »diskvalificeret« til præsidentposten

Den kontroversielle republikanske præsidentkandidat Donald Trump er uegnet til præsidentembedet, siger en talsperson fra Det Hvide Hus. Det er en specifik kommentar fra Trump, der nu - højst usædvanligt - får Det Hvide Hus til at kritisere en præsidentkandidat.

Muslimer skal have forbud mod at rejse ind i USA.

Så klar var meldingen fra den omdiskuterede republikanske præsidentkandidat Donald Trump i kølvandet på angrebet på et handicapcenter i Californien i sidste uge, hvor 14 personer blev dræbt.

De formodede gerningsmænd er et tilsyneladende radikaliseret ægtepar.

Og netop den udtalelse diskvalificerer nu Trump fra at blive USAs næste præsident. Det siger en talsperson fra Det Hvide Hus.

Højst usædvanlig kritik

»Faktum er, at det Donald Trump sagde i går, diskvalificerer ham fra at tjene som præsident,« sagde pressesekretær i Det Hvide Hus, Josh Earnest, i tirsdagens pressebriefing.

Pressesekretæren uddybede ifølge CNN sin udtalelse med, at enhver siddende præsident skal aflægge ed på at »bevare, beskytte og forsvare« den amerikanske forfatning, og det er Trump – ifølge Josh Earnest - ikke kvalificeret til at kunne.

Det er højst usædvanligt, at en talsperson fra Det Hvide Hus er så kontant i en udmelding om en præsidentkandidat, fortæller CNN. Alligevel valgte pressesekretæren at gå skridtet videre i sin kritik af republikaneren.

Genovervej støtte

»Det er diskvalificerende i sig selv for alle de republikanske præsidentkandidater, der står ved deres løfte om at større Mr. Trump,« sagde Josh Earnest ifølge CNN.

Derfor opfordrer han på vegne af Det Hvide Hus amerikanerne til at tænke sig om en ekstra gang, før de vælger at støtte den kontroversielle republikaner.

Donald Trump har gennem flere måneder været udsat for kritik for sine kontroversielle udtalelser.

Men det er særligt efter sin udtalelse om, at muslimer ikke bør få tilladelse til at rejse ind i USA, at kritikken har bredt sig til egne rækker også.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.