Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det Hvide Hus forvandles til Trump-bolig på fem timer

Personalet i den amerikanske præsidents bolig, Det Hvide Hus, stormer fredag rundt for at gøre klar til Trump.

Når Donald Trump fredag for første gang træder ind i Det Hvide Hus som USA's nye præsident, skal hele huset være, som den nye førstefamilie ønsker det.

Tøjet skal hænge i skabene, deres personlige billeder skal hænge på væggene, og familien skal gå på de gulvtæpper, den selv har udvalgt, skriver flere amerikanske medier.

Men intet bliver ændret, før Obama-familien har forladt Det Hvide Hus for sidste gang. Derfor skal "familieskiftet" ske på kun fem hæsblæsende timer.

Avisen The Washington Post beskriver flyttedagen som "de fem mest vanvittige timer i Det Hvide Hus."

- Jeg kalder det organiseret kaos, siger Gary Walters, som har planlagt flere tidligere flyttedage i løbet af sine 21 år i præsidentboligen på 1600 Pennsylvania Avenue i Washington D.C.

De cirka 90 permanent ansatte i Det Hvide Hus og nogle få entreprenører møder op i huset klokken fire om morgenen for at være klar til den travle dag.

Omkring klokken 8.30 mødes hele staben med den afgående præsident og hans familie for at sige farvel.

Klokken 10.30 forlader Barack Obama og familien residensen, og flytningen går i gang.

De flyttevogne, der skal transportere ekspræsidentens ejendele væk, parkerer på den vestlige side af huset og bliver læsset. Samtidig ruller den nye præsidents flyttebiler op til den østlige fløj og aflæsses.

Imens farer rengøringshold omkring for at rense, skure og polere, og rumtemperaturen og luftfugtigheden justeres til det niveau, den nye præsident foretrækker, skriver The Washington Post.

Førstefamiliens favoritprodukter er købt i forvejen, så de er klar. Det er alt fra sæbe og barberskum til sengetøj og brusehoveder.

 

En blomsterdekoratør pynter alle rum med friske dekorationer, biografen fyldes med nye film, og bowlingbanen forsynes med nye bowlingsko.

Der bliver dog ikke omtapetseret eller lavet større renoveringsarbejde samme dag.

Mellem klokken 15.30 og 17 fredag (lokal tid) ankommer den nye præsident til Det Hvide Hus og bliver modtaget med ordene "velkommen til dit nye hjem, hr. præsident".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.