Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det har aldrig været så sikkert at flyve

Som gennemsnitlig rejsende skal man flyve 5,3 millioner gange, før man - rent statistisk - bliver involveret i en ulykke, viser ny undersøgelse.

Det har aldrig været så sikkert at rejse med fly, som det er nu.

Den gennemsnitlige flypassager på et fly bygget i Vesten skal flyve 5,3 millioner gange, før en ulykke indtræffer. De mest ihærdige flypassagere når allerhøjst at flyve 20.000 gange i løbet af liv, og det betyder at uheldsraten er så lav, at en person der flyver hver eneste dag hele sit liv, teoretisk set kan forvente 14.000 års flyvning uden et eneste uheld.

Det skriver nyhedsmagasinet The Economist på baggrund af en undersøgelse den internationale luftfartsorganisation IATA.

Ifølge Economist var der 23 fatale uheld i luften i 2012 med 475 dødsfald til følge. De sidste ti år har gennemsnittet årligt været på 34 uheld og 773 dødsfald, og dermed var 2012 det sikreste år ar rejse med fly siden 1945.

Forklaringen skal især findes i den voksende ekspertise og kvalitet i produktionen af flyene, udstyret og inspektionen af de mange fly, der produceres af Airbus, Boeing, Bombardier og Embraer. Her til kommer den grundige vedligeholdelse.

Det er dog ikke alle steder, der kan prale af en god statistik for flyuheld. I Afrika som - stadig - er det farligste sted at flyve. Selv om flysikkerheden forbedres i det meste af verden, forværres den i Afrika, og flysikkerheden er nu ni gange ringere end det globale gennemsnit. Problemet er især, at gamle fly fortsat er i brug, og at de ofte små lufthavne har utilstrækkelige kontrolsystemer til flytrafikken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.