Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Det er et antiklimaks uden lige«

Skuffelsen er enorm hos de mange udenlandske løbere, der rejste til New York på borgmester Bloombergs opfordring for at løbe det nu aflyste New York City Marathon, fortæller dansker.

Aflysningen af New York City Marathon er historisk, eftersom løbet har været afholdt hvert år siden 1970, inklusiv løbet i 2001, der blev gennemført blot to måneder efter 11. september-angrebet.
Aflysningen af New York City Marathon er historisk, eftersom løbet har været afholdt hvert år siden 1970, inklusiv løbet i 2001, der blev gennemført blot to måneder efter 11. september-angrebet.

De er kommet i tusindvis fra hele verden for at løbe det traditionsrige maratonløb igennem New Yorks gader på søndag. Men de i alt 47.000 løbere får ikke lov til at trække i løbeskoene. Danske Josephine Rosetzsky, som arbejder på et reklamebureau i New York og skulle have løbet sit første maraton søndag, melder om skuffelse over, at aflysningen kommer så sent i forløbet.

- Det er et antiklimaks uden lige. Jeg sidder her med min kæreste, min onkel, begge mine brødre og 30 erhvervsledere fra Danmark, som alle har set frem til den her dag, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg har fuld forståelse for, at der er brug for hjælp andre steder byen, og at man på den baggrund aflyser, men jeg kunne godt have ønsket, at man havde meldt det ud tidligere end bare 40 timer før start, uddyber hun.

Aflysningen er historisk, eftersom løbet har været afholdt hvert år siden 1970, inklusiv løbet i 2001, der blev gennemført blot to måneder efter 11. september-angrebet. Og den store skuffelse over aflysningen er blevet forstørret på grund af arrangørens og borgmester Michael Bloombergs kovendinger.

- Løbet har været en integreret del af New York Citys liv i 40 år og er en begivenhed, titusinder af newyorkere deltager i, men vi ønsker ikke, at der skal hænge en mørk sky over løbet og dets deltagere, og derfor har vi valgt at aflyse det, lød det således i en erklæring fra Bloomberg, efter at han ellers så sent som torsdag havde opfordret til, at løbet skulle afvikles.

Josephine Rosetzsky mener, at det var lige sent nok at ændre mening og aflyse.

- Borgmesteren udtalte sig meget skråsikkert om, at løbet skulle afvikles i respekt for alle orkanens ofre. Mange var i tvivl, om de skulle rejse til New York inden da, men valgte at gøre det på grund af både Bloombergs og arrangørens udmeldinger. Derfor var det for sent at trække det tilbage, mener jeg, siger den 30-årige dansker, der dog har planer om at løbe en tur alligevel.

- Vi har kilometer i benene, og det skal selvfølgelig ikke gå til spilde. Vi har tænkt os at løbe 20-25 kilometer på søndag uanset hvad, siger hun.

Også på Facebook har flere danskere ytret stor skuffelse over den forgæves maraton-rejse til USA. Ifølge TV 2 News var 530 danskere tilmeldt søndagens maraton.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.