Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor trækker paven sig tilbage

epa03578717 (FILE) A file picture dated 19 April 2005 shows then newly elected Pope Benedict XVI greeting pilgrims while standing on the balcony of St. Peter's Basilica, Vatican City. Pope Benedict XVI announced during a mass 11 February 2013 that he plans to step down on February 28. EPA/MARI / VATICAN POOL
epa03578717 (FILE) A file picture dated 19 April 2005 shows then newly elected Pope Benedict XVI greeting pilgrims while standing on the balcony of St. Peter's Basilica, Vatican City. Pope Benedict XVI announced during a mass 11 February 2013 that he plans to step down on February 28. EPA/MARI / VATICAN POOL

I en udtalelse forklarer Pave Benedikt 16., hvorfor han vil træde tilbage. Læs hele udtalelsen her:

Kære brødre

Jeg har sammenkaldt jer til dette kirkeråd, ikke blot i anledning af de tre kanoniseringer, men også for at gøre jer bekendt med en beslutning af stor betydning for Kirkens liv. Efter gentagne gange at have gransket min samvittighed over for Gud er jeg nået frem til en vished om, at mine kræfter, på grund af en fremskreden alder, ikke længere rækker til en betryggende udøvelse af apostlen Peters hverv.

Jeg er helt klar over, at dette hverv, på grund af dets grundlæggende åndelige natur, skal varetages ikke blot med ord og gerninger, men også med bønner og lidelser. Men i vore dages verden, som er genstand for så mange hurtige forandringer, og som rystes af spørgsmål af dyb relevans for et liv i tro, er både et stærkt sind og en stærk krop - for at kunne lade sig lede af Sankt Peters røst og forkynde evangeliet - kræfter som de de sidste par måneder er blevet så svækket hos mig, at jeg har været nødt til at erkende min manglende evne til fyldestgørende at kunne varetage det hverv, jeg er blevet betroet.

Af denne grund og fuldt bevidst om alvoren af denne handling erklærer jeg , at jeg giver afkald på det hverv som Roms biskop, Sankt Peters efterfølger, som 19. april, 2005 er blevet mig betroet af kardinalerne, således at Roms bispedømme, Sankt Peters bispedømme fra 28. februar, 2013 vil være ubesat, og at et konklave, som skal vælge den nye Øverste Pave, må sammenkaldes af de, som har kompetence til det.

Kære brødre, jeg takker jeg oprigtigt for al den kærlighed og alt det arbejde, hvormed I har støttet mig i mit hverv, og jeg beder om undskyldning for alle mine skavanker. Og lad os nu overdrage den Hellige Kirke til vor Øverste Sjælesørger, Vor Herre Jesus Kristus og bønfalde hans hellige Moder Maria, så hun med sin moderlige omsorg kan hjælpe Kardinalfædrene med at vælge en ny Øverste Pave. Hvad angår mig selv, ønsker jeg også fromt at tjene Guds Hellige Kirke i fremtiden gennem et liv, helliget bøn.

Benedictus PP XVI

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.