Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor blev Breiviks advokater fotograferet som filmstjerner

Danskerne har fuldstændig misforstået billederne af Breiviks advokater, hvor de poserer som helte. Det forklarer partner i advokatfirmaet Lippested, Vibeke Hein Bæra.

Dette er blot ét af de modelbilleder, der er blevet taget af Breiviks advokathold.
Dette er blot ét af de modelbilleder, der er blevet taget af Breiviks advokathold.

En misforståelse og en storm i et glas vand.

Sådan kan kommentaren fra den kvindelige part i Breiviks forsvar, Vibeke Hein Bæra, sammenfattes. Hun forstår slet ikke, at en række reportagebilleder af hende og kollegerne på advokatkontoret har vakt harme og forargelse i Danmark.

Herhjemme er det blevet fremlagt, som om, massemorderen Anders Breiviks forsvarere har fået taget en række opstillede pr-fotos for at promovere firmaet. På billederne bliver advokaterne afbilledet som heltene fra en amerikansk tv-serie.

Men Vibeke Hein Bæra understreger, at der ikke er tale om pr-fotos, og derfor mener hun, at det er en misforståelse, at advokatbureauet bliver kritiseret for at føre sig frem som filmstjerner og fotomodeller på billederne.

- Vi har ikke fået taget pr-billeder. Vi har godt hørt om det, men det må være en misforståelse, som er opstået i Danmark. Dette er ikke billeder, vi har fået taget, bestilt eller betalt for, siger hun og forklarer:

- I forbindelse med sagen har flere forskellige medier taget billeder af os i forskellige situationer. Nogle i regnvejr. Nogle i snevejr. Og nogle i studier. Det er bare sådan, opmærksomheden er omkring os. Og disse billeder er nogle, som det norske nyhedsbureau NTB har taget i forbindelse med en reportage.

I Danmark bliver billederne opfattet som om, at Breiviks advokater fører sig frem som filmstjerner, men den kritik afviser Vibeke Hein Bæra.

- Vi blander os ikke i, hvordan fotograferne tager billeder af os. Det er fotografernes fagområde. Så det har vi hverken tid eller fokus på.

Herhjemme har forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen undret sig over billederne. Han har forsvaret bl.a. Jørn Jønke Nielsen og Camilla Broe.

- Det sender et forkert signal og tegner et meget dårligt billede af advokater i det hele taget, siger han.

Vibeke Hein Bæra forstår ikke kritikken.

- Der er ingen, der har taget kontakt til os og kritiseret os for det, og det skulle de måske have gjort. Det er billeder, der er taget af norske medier i forbindelse med sagen, og vi blander os på ingen måde i, hvordan de bliver taget, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.