Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Depardieu: Jeg forbliver fransk

Den franske skuespiller Gérard Depardieu nægter nu, at han forlod Frankrig af skattemæssige årsager, selv om han tidligere har skrevet det i et åbent brev til premierministeren.

Den franske skuespiller Gérard Depardieu fremviser sit nye russiske pas til pressen.
Den franske skuespiller Gérard Depardieu fremviser sit nye russiske pas til pressen.

I lørdags fik den franske skuespiller Gérard Depardieu overrakt sit nye russiske pas af Ruslands præsident, Vladimir Putin. Nu nægter den franske skuespiller, at grunden til hans afsked med Frankrig har noget at gøre med den omstridte millionærskat, som ellers har vakt stor debat verden over. Det skriver Reuters.

- Jeg har et russisk pas, men jeg forbliver fransk og jeg vil højst sandsynligt have dobbelt belgisk statsborgerskab. Men hvis jeg havde ønsket at undslippe skattevæsenet, som den franske presse siger, ville jeg have gjort det for længe siden, siger Gérard Depardieu i et interview med den franske sportskanal L'Equipe 21 ifølge Reuters.

Han er en af flere rige franskmænd, som har truet med at forlade landet med udsigten til præsident Francois Hollandes millionærskat, der - hvis den indføres - betyder, at personer med aktiver på over 9,5 millioner kroner skal betale 75 procent i skat over en toårig periode.

Gérard Depardieu var ellers klar i mælet, da han i december sendte et åbent brev til Frankrigs premierminister, Jean-Marc Ayrault, som kaldte skuespilleren for ynkelig. Gérard Depardieu gjorde det dengang klart, at det var et spørgsmål om skattetryk.

- Jeg beder ikke om at blive værdsat. Men man kunne i det mindste vise mig respekt. Blandt dem, der har forladt Frankrig, er ingen blevet så fornærmet som jeg, skrev Dépardieu og understregede, at han gennem sin lange karriere har betalt over 145 millioner euro, svarende til 1,1 milliard kroner, i skat.

Hvad end motivet bag Gerard Depardieus farvel til Frankrig er faktum under alle omstændigheder, at han i lørdags tog imod det russiske pas, som han var blevet tilbudt at Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.