Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Depardieu fik pas af Putin

Den franske skuespiller Gerard Depardieu har fået sit nye russiske pas personlig overrakt af Ruslands præsident, Vladimir Putin. Han kan nu kalde sig russisk statsborger.

Den franske skuespiller Gerard Depardieu og Ruslands præsident Vladimir Putin er tilsyneladende blevet perlevenner, efter Putin personligt overrakte Depardieus nye russiske pas.
Den franske skuespiller Gerard Depardieu og Ruslands præsident Vladimir Putin er tilsyneladende blevet perlevenner, efter Putin personligt overrakte Depardieus nye russiske pas.

Det var ingen andre end Ruslands præsident, Vladimir Putin, der lørdag overrakte den franske skuespiller Gerard Depardieu det nye russiske pas. De to store mænd mødtes til en middag lørdag i præsidentens residens ved Det Sorte Hav, skriver The Telegraph.

- Da han (Depardieu red.) var i landet, fik han overrakt sit russiske pas, fortalte Putins officielle talsmand de statsejede nyhedsbureauer.

Gerard Depardieu har ønsket russisk statsborgerskab i protest mod den franske præsident Francios Hollandes topskat. Det er Hollandes plan, at franske indbyggere, der tjener mere end en million euro årligt, skal betale 75 procent i skat. I Rusland er skatten fastlagt til bare 13 procent. Dog skal man betale 30 procent, hvis man har været under 183 dage i landet.

Hollande ringede til Depardieu 1. januar i håb om at forstå hans beslutning om at forlade Frankrig. Men Depardieu anklagede Hollande for at "spytte på succes". Ifølge en ven af Depardieu vil skuespilleren forblive fransk i hjertet, men han føler, at han er en slags talsmand for alle andre succesfulde personer som ham selv, der ikke har talt ud.

TV: Putin tog selv imod Depardieu

 

Populær i Rusland

Den franske skuespiller er da også populær i Rusland, hvor han har medvirket i flere reklamer, bl.a. en for ketchup. Han arbejdede også i landet i 2011, på grund af en film om den russiske munk Grigory Rasputin, hvilket han diskuterede med Putin ved gårsdagens møde.

Depardieu har tidligere joket med at ønske russisk statsborgerskab, senest i et interview med Le Monde i december. Senere sagde Vladimir Putin under en pressekonference:

- Hvis han virkelig ønsker det, kan sagen betragtes som positivt løst.

Forleden fulgte den franske skuespillerinde Brigit Bardot i Depardieus fodspor og truede med at rykke til Rusland. Ikke på grund af skatter, men dyrevelfærd. Det er en zoologisk haves planer om at aflive to elefanter, der er syge af tuberkulose, som får Bardot til at true med at forlade landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.