Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Den værste aften hidtil« i Gazastriben

Aftenens og nattens angreb mod Gazastriben beskrives som de værste i løbet af Israels offensiv. Et israelsk fly har ifølge de palæstinensiske myndigheder angrebet Hamas’ politiske leders hjem.

Brand i en bygning i Gaza efter flere angreb natten til tirsdag.
Brand i en bygning i Gaza efter flere angreb natten til tirsdag.

GAZASTRIBEN: Gazastriben genlød natten til tirsdag dansk tid af konstante, kraftfulde angreb fra israelske kampfly, efter den israelske premierminister har varslet, at Israel er klar til en længere konflikt i Gaza.
Blandt andet angreb et israelsk fly det hus, som Hamas-bevægelsens politiske leder, Ismail Haniyeh, bor i, skriver nyhedsbureauet Reuters. Angrebet forårsagede betydelig skade på huset, oplyser Gazastribens indenrigsministerium, som afviser, at der skulle være tilskadekomne eller dræbte.

En talsperson for det israelske militær kunne ikke umiddelbart bekræfte forlydenderne om angrebet, men det gør Ismail Haniyehs søn på Facebook, hvor han også skriver, at huset var tomt under angrebet.

Også to af Hamas’ medier, Al-Aqsa TV og Al-Aqsa Radio, skal være blevet angrebet, skriver Al Jazeera.

Ismail Haniyeh er premierminister i Hamas-regeringen og har afvist at anerkende Israels ret til at eksistere. Det har øget de palæstinensiske selvstyreområders politiske isolation og skabt et anspændt forhold til den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Ifølge en række internationale medier og journalister i Gazastriben har nattens angreb været nogle af de værste under Israels tre uger lange offensiv.

»Gazas himmel er oplyst af flares, og der lyder flere brag i minuttet. Det er den værste aften hidtil,« skriver den danske journalist Nagieb Khaja på Twitter.

Al Jazeera-korrespondent Imtiaz Tyab har delt et billede på det sociale medie, som han har taget fra sit hotelværelse. På billedet kan man se en stor, sort røgsky brede sig over bygninger ud til vandet.

»Gazas havn i brand. Eksplosion så intens, at vores hotel rystede. Nogle vinduer er blæst ind,« skriver han og understreger angrebenes alvor for Gaza:

»Man kan kun gisne om, hvordan byen ser ud, når solen står op«.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, opfordrede mandag israelerne til at forberede sig på, at krigen kan trække ud. Han understregede også, at enhver løsning på krisen vil kræve en demilitarisering af det palæstinensiske territorium, der er kontrolleret af Hamas.

»Vi vil ikke afslutte missionen, vi vil ikke afslutte handlingen, uden at neutralisere de tunneler, som har det ene formål at ødelægge vores folk, dræbe vores børn,« sagde Benjamin Netanyahu ifølge Reuters.

Israels militær advarede desuden palæstinensere bosat i tre store områder til at forlade deres hjem og med det samme tage til Gaza City.

Op mod 1.100 palæstinensere har mistet livet. Israel har ifølge Times of Israel mistet 53 soldater og tre civile, mens det i Gazastriben primært er civile, der er blevet dræbt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.