Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den ukendte attentatmand fra Louvre

De franske myndigheder har endnu intet oplyst om identiteten af den godt og vel 30-årige mand, som fredag formiddag blev skudt ned efter at have angrebet en gruppe soldater med en machete.

En koldblodig kinesisk turistguide tog kort efter fredag formiddags angreb på en gruppe franske soldater dette billede af den livsløse attentatmand. (Photo by Xinhua/Sipa USA)
En koldblodig kinesisk turistguide tog kort efter fredag formiddags angreb på en gruppe franske soldater dette billede af den livsløse attentatmand. (Photo by Xinhua/Sipa USA)

Billedet er rystet og grynet, men der er ikke meget at sige til det. For den kinesiske turistguide, der tog det, havde netop været vidne til, hvad der kunne være endt som et blodigt terrorangreb:

På gulvet i foyeren uden for den underjordiske shopping mall Caroussel du Louvre, der ligger i forbindelse med det berømte museum af samme navn, ligger en mand livløs på gulvet. Rundt om ham står fire soldater i tydeligt alarmberedskab - klar til at gribe ind, hvis han skulle røre på sig.

Kort forinden, omkring kl. 9.50 onsdag formiddag, var manden kommet stormende frem mod dem med en manchete i hånden, mens han råbte »Allahu Akbar« (Gud er stor på arabisk). Soldaterne forsøgte i første omgang at forsvare sig med nærkampsteknikker, men det lykkedes ikke at uskadeliggøre manden.

Tværtimod blev en af soldaterne lettere såret i hovedbunden, inden en af hans kammerater åbnede ild. Fem skud blev affyret, hvoraf mindst et ramte attentatmanden i maven, forklarede en talsperson for de franske myndigheder, da forløbet af den dramatiske episode et par timere senere var klarlagt.

Med sig havde manden en rygsæk, der indeholdt yderligere en machete. Men ikke, som myndighederne først frygtede, sprængstoffer.

Attentatmanden bar ingen dokumentation, og hans identitet var fredag eftermiddag endnu ukendt. Hans alder anslåes til godt og vel 30 år.

Efter at være blevet uskadeliggjort blev angriberen kørt direkte til Georges Pompidou-hospitalet i Paris, hvor han blev opereret for skudsåret i maven. Hans tilstand blev beskrevet som kritisk.

Både anvendelsen af jihadisternes velkendte kampråb og valget af et verdenskendt angrebsmål som området omkring turistattraktionen Louvre peger i retning af et islamistisk motiv. Frankrigs premierminister Bernard Cezeneuve fastslog da også allerede kort efter angrebet, at det havde »oplagt terrorkarakter«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.