Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den samlede udviklingsbistand nåede rekordhøjder i 2016

Én billion kroner blev investeret af rige lande i udviklingsbistand sidste år, konkluderer OECD. Danmark er blandt de få nationer, der overholder FN's mål om at donere mindst 0,7 procent af landets BNI.

Ulandsbistanden nåede hidtil sit højeste i 2016. Her ses et sjal, som blev givet til gæsterne ved en reception, da Kronprinsesse Mary besøgte den danske ambassadør i Bangladesh sidste uge. Kronprinsessens besøg havde til formål at sætte fokus på at styrke kvinders økonomiske muligheder.
Ulandsbistanden nåede hidtil sit højeste i 2016. Her ses et sjal, som blev givet til gæsterne ved en reception, da Kronprinsesse Mary besøgte den danske ambassadør i Bangladesh sidste uge. Kronprinsessens besøg havde til formål at sætte fokus på at styrke kvinders økonomiske muligheder.

Rige lande donerede rekordhøje beløb i udviklingsbistand sidste år.

Alt i alt blev der investeret 143 milliarder dollar, eller hvad der svarer til rundt regnet én billion danske kroner.

Og det er en stigning på knap ni procent sammenlignet med året før.

Det konkluderer OECD, som er organisationen for økonomisk samarbejde mellem de vestlige industrialiserede lande.

Stigningen skyldes primært øgede donationer til flygtninge.

OECD kommer dog med en advarsel. For den bilaterale støtte til verdens fattigste lande faldt med 3,9 procent sammenlignet med 2015.

- Mens regeringer bør roses for at bevare støtten til udvikling i disse vanskelige tider, er det uacceptabelt, at støtten til de fattigste lande endnu engang er faldende, siger OECD-generalsekretær Angel Gurría i en udtalelse.

USA topper OECD's liste som den største donor. Amerikanerne betalte i alt 33,6 milliarder dollar (253 milliarder kroner) i udviklingsbistand.

På en andenplads kommer Tyskland med beløbet 24,7 milliarder dollar (173 milliarder kroner).

Tyskland bliver dermed en del af det lille selskab, som også Danmark er medlem af: De nationer, der overholder FN's mål om at donere mindst 0,7 procent af landets bruttonationalindkomst til udviklingsbistand.

Ud over Danmark og Tyskland er også Norge, Sverige, Storbritannien og Luxembourg med, oplyser OECD.

Den tyske regering øgede udviklingsbistanden med 36 procent sidste år.

Det skete i forsøget på at optage det store antal migranter, der har fundet vej til Tyskland de seneste år.

Mens USA altså fortsat kan bryste sig af at bruge de største summer, tyder det på, at førstepladsen kan være på spil.

I et budgetforslag, som Donald Trump fremlagde i marts, foreslår den amerikanske præsident at skære i bistanden til udlandet. Det skal ses i lyset af Trumps "America First"-strategi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.