Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den norske hotel- og restaurationsbranche går i strejke

Søndag morgen klokken otte går næsten 3500 norske fagforbundsmedlemmer i strejke over lave lønninger.

Hvis du søndag er i Norge og bor på hotel, kan du blive nødsaget til at tjekke ud.

Medarbejderne i flere store hoteller, kantiner og restauranter går nemlig i strejke. De er utilfreds over deres lønninger.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Det betyder, at næsten 3500 medlemmer fra det norske fagforbund Fellesforbundet fra søndag morgen klokken otte går i strejke.

Ifølge forbundet har arbejdsgiverne sagt nej til videre forhandlinger.

- Efter at vi har mæglet i elleve timer for at finde en løsning, må vi bare konstatere, at arbejdsgiverne også har afvist vores krav om højere løn for vores lavest betalte medlemmer, siger Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, til NTB.

Men ifølge den norske arbejdsgiverorganisation Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO Reiseliv, er det uforståeligt, at medlemmerne går i strejke.

- Der må være nogen, som ikke har forstået, hvilken økonomisk situation Norge er i, siger Jostein Hansen i NHO Reiseliv til NTB.

- Fellesforbundets krav sprænger rammen. Vi havde ikke mulighed for at acceptere sådanne krav, siger Jostein Hansen.

I alt bliver 363 hoteller og restauranter ramt af strejken. Blandt de største er ISS Facility Services AS, Clarion Hotel Royal Christiania AS og Radisson Blu Oslo Plaza.

Ifølge Clarion Hotel Royal Christiania betyder strejken, at de ret hurtigt må lukke. Hotellet har i alt 78 ansatte, der bliver involveret i strejken. Hotellet er med sine 532 rum blandt de største i Oslo.

- Dette vil føre til en hurtig lukning, siger administrerende direktør André Schreiner til NTB.

Han ved endnu ikke, hvornår det vil ske, men hotelledelsen arbejder på at finde alternative løsninger for gæsterne.

- Det er meget trist, at vi havner i en strejkesituation. Vi må få det bedste ud af det, siger direktøren.

Strejken vil ramme forskelligt, afhængigt af hvor mange medarbejdere, der er organiseret i. Mange arbejdspladser vil dermed fortsætte driften selv om nogle få ansatte strejker.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.