Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den moderne far skal ose af sex

En række engelsksprogede hjemmesider zoomer ind på den sexede faderrolle, og britisk klumme­skribent gruer for, at det er ved at blive den nye trend.

Fodbold- og livsstilsikonet David Beckham, her med sin ældste søn, Brooklyn, er ikke længere aktiv på grønsværen, men er stadig »enhver svigermors drøm«, metroseksualitetens fader og nu også proto­typen på en sand DILF.
Fodbold- og livsstilsikonet David Beckham, her med sin ældste søn, Brooklyn, er ikke længere aktiv på grønsværen, men er stadig »enhver svigermors drøm«, metroseksualitetens fader og nu også proto­typen på en sand DILF.

LONDON: »Se, hvor god han er til at hjælpe til med børnene,« lød det fra den nu afdøde svigerfar til min far, da jeg engang for en del år siden gik rundt med en endnu spæd datter på armen.

Det var sikkert velment, men blev mødt med overbærende blikke fra den næste generation af han- og hunkøn. Den bløde mand var for længst muteret ind i faderrollen, hvor vagtplaner og mødetider definerer fordelingen af forældrepligter. Nu er det så åbenbart »den sexede far«, som gerne skal have lidt af det hele og meget mere til, der er ved at vinde frem.

Klummeskribenten Stuart Heritage fortæller i The Guardian, at han skal være far for første gang, og at det er gået op for ham, at fædre »pludselig ud af det blå« nu forventes at være »sexy«.

Heritage henviser til flere engelsksprogede hjemmesider som »dilfs_of_disneyland«, der viser billeder af »hottest dads« i forlystelserne. Andre eksempler er »Only Hot Dads« og »Daily Dose of DILF«. Forkortelsen er den maskuline udgave af MILF, og uindviede skal nok lige slå den uforkortede betydning op, inden betegnelserne bruges alt for meget henover juleselskaberne.

Som de nye rollemodeller foreslås fædre som Brad Pitt, Kanye West og Ryan Gosling. Den 20-årige, mandlige pop-diva Justin Bieber er ifølge Heritage også udnævnt til »sexy dad«, så selve det med barnet er ikke absolut nødvendigt, konkluderer klummeskribenten.

Tirsdag havde omkring 10.000 delt klummen og flere end 500 kommenteret den. Nogle fandt den latterlig og patetisk. Andre nævnte, at nogle af billed-hjemmesiderne så ud til at have homoseksuelle fanskarer, der ikke er den tiltrækning, som Heritage fokuserer på.

Men Heritage mener at have belæg for at have identificeret en ny trend og finder opbakning hos society-hjemmesider som E! Online og Buzzfeed. Det endelige bevis mener Heritage at finde i alle britiske, livsstils-sex-ikoners fader: »Jeg bliver alligevel aldrig David Beckham,« skriver han med et resigneret suk.

Beckham var i sin tid gudfar til den metroseksuelle mand, og nu rider han ifølge Heritage ubesværet på den nye bølge, man måske kunne kalde den paterseksuelle mand. Beckham er holdt op med at spille fodbold, og mens hustruen har fuld gang i modeforretningen, optræder han som »enhver svigermors drøm« – med plads til også mors og datters drøm – sammen med de tre sønner, Brooklyn, Romeo og Cruz, ved Londons mere glitrende begivenheder.

Let at træde forkert

Selv kombinationen af stjernedrys og faderrolle er ikke altid nok. Madguruen Jamie Oliver var med til at gøre kokkerollen knivskarp i kønnenes hormontango, men han har måske netop mistet lidt af appellen, selv om han også har en supplerende faderrolle med fire børn. Forleden i BBCs »Good Food Show« fortalte han, at hans opdragelse indbefatter servering af stærk chili som en mulighed for »afstraffelse«. Det var for hård kost for mange, der skrev rasende indlæg mod berømtheden.

Da det afdøde popidol Michael Jackson i sin tid holdt sin lille søn frem, ud over en altan, for fanskaren fire etager nedenunder, vakte det heller ikke ligefrem kærlige følelser.

»Absurde forventninger«

Heritage håber, at han »vil være i stand til at ignorere alle disse absurde forventninger« til den sexuelle udstråling og bare være far – og så være bare en lille bitte smule »hot« med sønnen på armen under en tur til Disneyland – måske med moderens betagede blik uden for billedet.

»Hun vil alligevel ikke være med på nogen af billederne. Det er en anden ’hot dad’-regel,« skriver Heritage.

Det kan trods alt være meget godt med lidt ekstra schwung i faderrollen. Guardian skriver også om nye forskningsresultater, hvor nygifte kvinder fandt deres »ikke objektivt smukke« partnere mindre attraktive, hvis kvinderne holdt op med at tage p-piller.

Et større tema blandt briterne netop nu er, at kvinder efter mange års tøven har fået grønt lys til at blive udnævnt til biskopper i Church of England. Om mænd så finder den kvinderolle sexet, kunne være et tema for fremtidige klummer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.