Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den Internationale Rumstation evakueret efter giftudslip

Den amerikanske besætning på Den Internationale Rumstation er blevet evakueret på grund af et ammoniakudslip, bekræfter NASA.

FOTO af en astronaut ved Den Internationale Rumstation 12. januar.
FOTO af en astronaut ved Den Internationale Rumstation 12. januar.

RUSLAND: USAs besætning på Den Internationale Rumstation er blevet evakueret. Det bekræfter det amerikanske rumagentur NASA over for amerikanske medier.

Evakueringen skyldes et ammoniakudslip, og den amerikanske besætning er i god behold, oplyser NASA.

Ifølge russiske nyhedsmedier er de amerikanske astronauter blevet flyttet til den russiske del af rumstationen på grund af den giftige lækage. USAs del af rumstationen er angiveligt blevet lukket helt ned, mens myndighederne vurderer, hvordan situationen skal håndteres.

Det russiske rumagentur Roscosmos oplyser ifølge de russiske medier, at alle seks besætningsmedlemmer på rumstationen - tre russere, to amerikanere og en italiener - opholder sig i den russiske sektor.

»Besætningens sikkerhed er sikret ved en omgående fælles indsats fra amerikanske og russiske besætningsmedlemmer samt fra missionens kontrolpersonale i Moskva og Houston,« oplyser leder af rummissionens kontrolcenter i Rusland Maksim Matyushin ifølge det amerikanske medie abc13.com.

Den Internationale Rumstation er blevet bygget i et samarbejde mellem USA, Rusland, Japan, Canada og medlemslande i Den Europæiske Rumorganisation, heriblandt Danmark. Rumstationen er indrettet med laboratorier, hvor forskere kan udnytte vægtløshed som et redskab i deres forskning.

Der er flere sensorer om bord på rumstationen, der kan advare astronauterne, når der opstår en lækage, skriver abc13.com.

Det er ikke første gang, at der sker en ammoniaklækage på rumstationen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.