Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den indiske stat vil ikke lade Niels Holck-sagen hvile

Håbet, om at en dansk erhvervsdelegation kunne bryde isen i forholdet til inderne og stede en mere end tyve år gammel sag til hvile, brast hurtigt.

Arkivfoto. Håbet, om at en dansk erhvervsdelegation kunne bryde isen i forholdet til inderne og stede en mere end tyve år gammel sag til hvile, brast hurtigt.
Arkivfoto. Håbet, om at en dansk erhvervsdelegation kunne bryde isen i forholdet til inderne og stede en mere end tyve år gammel sag til hvile, brast hurtigt.

Aldrig så snart havde den danske erhvervsdelegation med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i spidsen sat fod på indisk jord, før den blev konfronteret med anstødsstenen i forholdet til Indien.

Lilleholt er sammen med en snes danske virksomheder draget til Indiens største erhvervsmesse i Gujarat, og der var store forhåbninger om, at fremstødet kunne skabe bevægelse i forholdet de to lande imellem.

»Vores vurdering er, at vi kan løfte eksporten fra ti milliarder kroner til 15-16 milliarder kroner inden for de næste fire til fem år,« sagde Lilleholt således til Ritzau mandag.

Men straks ved konferencens åbning blev den danske minister mødt af Indiens premierminister, Narendra Modi, der igen rejste spørgsmålet om udlevering af den i dag 55-årige Niels Holck, oplyser Times of India.

Holck – eller »Kim Davy« som et alias lyder – anses i Indien for at være terrorist, fordi han i 1995 deltog i nedkastning af våben over den indiske delstat Vestbengalen – angivelig tiltænkt organisationen Ananda Marga.

Tophistorie i Times of India

The Times of India havde i går historien højt prioriteret på sin hjemmeside: I en video sagde en journalist på erhversmessen bl.a., at »det vigtige er at undersøge, om den danske regering vil støtte Indien i denne sag, eller blot gemme sig bag formalia og sige, ’nå ja, domstolene arbejder med sagen, så hvad kan vi gøre’?«

Ifølge den indiske avis har regeringen i Delhi i øvrigt fremsendt en ny udleveringsbegæring til København for et par uger siden.

»Men der er ingen gode nyheder i Kim Davy-sagen,« sagde journalisten i videoen. »Intet tyder på, at danskerne reelt ønsker at gå videre og udlevere Kim Davy til Indien.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.