Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den globale arbejdsløshed stiger fortsat

Antallet af arbejdsløse på verdensplan steg i 2012 med fire millioner til 197 millioner og forventes at stige yderligere, viser rapport fra FNs internationale arbejdsorganisation.

Den globale ledighed fortsætter med at stige. Her er det arbejdsløse i Madrid, der står i kø til arbejdsformidlingen.
Den globale ledighed fortsætter med at stige. Her er det arbejdsløse i Madrid, der står i kø til arbejdsformidlingen.

Ifølge Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) gik det værst ud over de unge i 2012. Næsten 13 procent af alle under 24 år var arbejdsløse sidste år. Det oplyser BBC.

Og de dystre tal stopper desværre ikke her. Ifølge rapporten forventes den globale arbejdsløshed at stige med yderligere 5,1 millioner i år og med endnu tre millioner i 2014.

Tendensen afspejler en afmatning i den økonomiske vækst, hvilket især var tilfældet i de udviklede lande, skriver BBC.

Rapporten, »Global Employment Trends 2013«, viser, at seks procent af den globale arbejdsstyrke var uden job i 2012. Den afslører samtidig, at langtidsledigheden ligeledes vokser. Således har en tredjedel af Europas arbejdsløse været uden job i mere end et år.

- Usikre økonomiske udsigter og utilstrækkelige politikker på området har svækket den samlede efterspørgsel, hvilket betyder, at der holdes igen med investeringer og ansættelser, siger ILOs generalsekretær, Guy Ryder, ifølge BBC.

Rapporten lægger op til, at der sprøjtes flere midler i erhvervsuddannelse, således at de unge forberedes til at påtage sig de ledige job, der nu en gang er.

- Dette er et massivt spild af de unges liv og deres talenter og helt ekstraordinært skadeligt for befolkningen og samfundet, siger Guy Ryder.

ILO påpeger, at de lande, der har tilbageholdt lærepladser, såsom Tyskland, Østrig og Schweiz, er de lande med den laveste ungdomsarbejdsløshed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.