Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den britiske Labour-leder har tabt mistillidsafstemning i sit parti

172 af Labours parlamentsmedlemmer udtrykker mistillid til Corbyn ved afstemning.

Den britiske Labour-leder Jeremy Corbyn har tabt en tillidsafstemning i sit parti. Det oplyser partiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge AFP har 172 af Labours parlamentsmedlemmer udtrykt mistillid til Corbyn under den skriftlige afstemning, mens 40 har stemt for, og 4 har afstået fra at stemme.

Kritikken af Corbyn har braget løs siden chokresultatet ved fredagens afstemning, hvor et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Labour-lederen beskyldes for ikke at have kæmpet hårdt nok i valgkampen for at sikre et ja til fortsat britisk EU-medlemskab.

Corbyn har i de seneste dage fastholdt, at han ikke vil gå af som partileder.

En lang række højtstående Labour-politikere har siden søndag vendt ryggen til Corbyn, og over 20 af de 30 medlemmer af Labours såkaldte skyggekabinet har forladt deres tillidsposter i protest mod hans ledelse.

Oprøret begyndte, efter Corbyn søndag fyrede skyggeudenrigsminister Hilary Benn.

Iagttagere har i de foregående dage mindet om, at Labours parlamentarikere ikke formelt kan fyre Corbyn som partileder, så længe han har opbakning fra fagforeningerne og græsrødderne i partiet.

Det har dog på forhånd været ventet, at et mistillidsvotum fra parlamentsmedlemmerne vil føre til, at partiet udskriver en afstemning om sit lederskab blandt samtlige partiets 600.000 medlemmer og medlemsorganisationer.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.