Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den bedste nytårsfest er da i Brasilien

Milliardærer, badegæster og landsbybønder fester i nat. Men hvem holder verdens vildeste, største eller skøreste fest?

Kinesere er rejst hele vejen til Skotland for at holde nytårsaften. Ifølge en amerikansk netavis er det verdens bedste nytårsfest.
Kinesere er rejst hele vejen til Skotland for at holde nytårsaften. Ifølge en amerikansk netavis er det verdens bedste nytårsfest.

2,5 millioner mennesker tager hvidt tøj på og samles i nat på Copacabana - stranden i Rio de Janeiro. Krydstogtskibene lister langsomt forbi, og gæsterne kan se et gigantisk festfyrværkeri oplyse himlen, mens brasilianerne selv har den tradition, at de klokken 12 hopper over syv bølger og afgiver et ønske for hver bølge.

Den brasilianske nytårsfest regnes normalt for verdens største.

Nytårsnat er verden over forbundet med fest og ritualer, der skal markere årets afslutning. Men nogle steder er festerne alligevel sjovere end andre.

Eksempelvis ville mange nok sige pænt ja tak, hvis de fik en invitation til den russiske milliardær og fodboldklubejer, Roman Abramovichs, nytårsfest. Han har inviteret rockbandet Kings of Leon til at komme og spille på den caribiske ø St. Barts. Desværre er kun 400 personer inviteret.

De fleste til Abramovichs fest anslås at komme med yatch og selv spise på den, inden de sejler ind til hans ejendom, men for alle de, der ikke selv har en meget stor båd, har DFDS som sædvanlig en løsning: Nytårsaften om bord på Oslobåden.

Her lokker de med gourmet menu, "smuk borddækning, elegante gæster" og "hele to orkestre".

Alligevel er det Skotland, som den amerikanske netavis Huffington Post kårer til verdens bedste nytårsfest. Hogmanay er navnet på Edinburghs nytårsfest, hvor 75.000 skotter danser i gaderne. Dagen efter afholder byen triathlon, og det skulle være rejsepengene værd at se flere tusinde tømmermandsramte skotter kæmpe sig vej gennem det iskolde vand.

Men én ting er destinationen, en anden er menneskerne. Her har den sociale webtjeneste Badoo.com spurgt sine brugere, hvilke folk, der er sjovest at holde nytårsfest med. 17.000 personer har svaret, og vinderen er uden sammenligning brasilianere. Derefter kommer amerikanere og spaniere.

Skulle man være ligeså glad for det spanske folk, som Badoo.com's brugere, kan man nytårsnat tage til Madrid, hvor de lokale har tradition for at spise en drue for hvert klokkeslag ved midnat for at bringe lykke til det nye år.

Den begynder på små øer i Stillehavet, nytårsfesten, og bevæger sig så vestpå.

Men hvis man ikke er i humør til at danse efter festen, tilbyder Fanø, at man kan traske ud i Vadehavet og finde sine egne østers. De kan spises i ro og mag, mens verdens hopper og danser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.