Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den amerikanske prædikant Billy Graham er død - 99 år

Graham er blevet kaldt den mest indflydelsesrige kristne prædikant i efterkrigstidens USA.

Arkivfoto: Billy Graham i 2005.
Arkivfoto: Billy Graham i 2005.

Billy Graham - amerikansk kristen prædikant og rådgiver for flere præsidenter - er død i sit hjem i North Carolina.

Han blev 99 år, siger hans talsmand.

Graham er blevet kaldt den mest indflydelsesrige kristne prædikant i efterkrigstidens USA. Han prædikede, at mennesker skal blive frelst ved troen på Jesus Kristus.

Han fremstod som en kraftig, stålsat mand med stærkt blå øjne, der kunne tryllebinde tusinder, når han stod på en scene eller en prædikestol og sagde, at Bibelen alene var løsningen på alle problemer.

Han var rådgiver for flere amerikanske præsidenter, og han stod som nummer syv på Gallups amerikanske liste over det 20. århundredes mest beundrede mennesker.

Alle amerikanske præsidenter fra Harry S. Truman, har mødt Graham. Barack Obama besøgte ham i april 2010 og beskrev mødet som en stærk oplevelse.

Han nåede ud til hundredvis af millioner af mennesker - enten på sine rejser eller via tv og satellittransmissioner. Han nåede at besøge 185 lande og territorier som prædikant.

Billy Graham var med til at knytte stærke bånd mellem konservative kristne og blev en livlinje for kristne i den kommunistiske østblok. Han blev blandt andet kendt som "den amerikanske pastor".

»Bibelen siger« var en af hans mest yndede sætninger.

Ved hans sidste store møde i 2005 i New York City prædikede han til over 210 millioner mennesker på globalt plan.

Graham blev født den 7. november i 1918 på sin families gård nær Charlotte i North Carolina. I begyndelsen af 1990'erne oplyste organisationen the Billy Graham Evangelistic Association, at evangelisten led af demenssygdommen Parkinsons.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.