Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Demonstranter samles igen på gaden i Kiev

Politiets brutale fremfærd mod en demonstration, hvor en oppositionsleder efterfølgende måtte indlægges på en intensivafdeling, har endnu en gang fået folk på gaden i Ukraines hovedstad.

UKRAINE: Demonstranter begyndte søndag formiddag ifølge AFP endnu en gang at samle sig i den centrale del af den ukrainske hovedstad Kiev.
Det sker efter, at politiet natten til lørdag gik ualmindelig hårdt til en stor gruppe demonstranter, der var samlet uden for en retsbygning i Kiev for at protestere mod dommene på seks års fængsel til tre ultra-nationale aktivister.

Politiet bankede flere af demonstranterne til blods med deres knipler, og deres fremfærd resulterede i mindst 20 kvæstede demonstranter.

Blandt dem var den tidligere minister og nu oppositionsleder, Juri Lutsenko, der blev ramt af flere knippelslag i hovedet og efterfølgende blev indlagt på intensivafdelingen på et privathospital i Kiev.

»Han blev ramt af mindst ti slag i hovedet,« siger Juri Lutsenko talsmand til AFP.

Ifølge hans partikontor blev Juri Lutsenko indlagt med kraniebrud, hjernerystelse og blodansamlinger og lagt på intensivafdelingen.

Søndag oplyste et parlamentsmedlem, at Juri Lutsenko var flyttet fra intensiv til almindelig behandling, samt at hans tilstand var stabil, og at han er ved bevidsthed.

Frem til jul var der massive demonstrationer i Kiev, hvor mange tusinde demonstranter protesterede mod præsident Viktor Janukovitj og hans regerings russisk-orienterede politik.

Under en af disse demonstrationer anvendte politiet også uforholdsmæssig stor magt og sårede adskillige deltagere samt pressefolk. Efter stærk kritik måtte byens politichef undskylde og gå af.

Demonstranterne er utilfredse med, at Janukovitj i efteråret afviste at indgå en handels- og samarbejdsaftale med EU. I stedet indgik Ukraine en økonomisk aftale med Rusland, der skyder 15 milliarder dollar i den skrantende ukrainske økonomi og samtidig lover landet billigere naturgasleverancer.

Demonstranter har opretholdt deres tilstedeværelse i Kiev, hvor de har bygget en teltby tæt ved Uafhængighedspladsen, men siden jul er antallet af demonstrationsdeltagere på Uafhængighedspladsen dalet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.