Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Demokrater vil undersøge toppost til Trumps svigersøn

Post som toprådgiver til Trumps svigersøn kan være nepotisme, siger demokrater i Kongressen.

Den kommende præsident Donald Trumps svigersøn står til at få en post som toprådgiver for sin svigerfar.

Men demokrater i kongressen vil have undersøgt udnævnelsen. De mener, det kan være tale om nepotisme og en interessekonflikt.

Derfor vil de have Justitsministeriet og et særligt etisk nævn for offentligt ansatte til at gå ind i sagen. De skal undersøge alle lovmæssige aspekter ved udnævnelsen af den 36-årige Jared Kushner.

Jared Kushner er gift med Trumps datter Ivanka og skal være toprådgiver om handelsaftaler og Mellemøsten.

Udnævnelsen betyder, at han må træde tilbage som chef for sin families ejendomsmæglervirksomhed. Også rollen som udgiver af avisen New York Observer må han droppe, oplyser advokaten Jamie Gorelick.

Kushner har desuden udtalt, at han vil undlade at rådgive inden for områder, hvor hans resterende økonomiske interesser kan gøre ham inhabil.

Det har længe været rygtet, at den kommende præsident ville vælge Jared Kushner til den indflydelsesrige post.

Trump har hyldet sin svigersøn som et "fantastisk aktiv" for den kommende administration. Han har også sagt, at han vil give ham en central lederrolle.

Svigersønnen skal arbejde tæt sammen med Trumps kommende stabschef, Reince Priebus, og den kontroversielle chefstrateg, Steve Bannon, om at give råd til den kommende præsident.

Kushners kone, Ivanka Trump, skal til gengæld ikke arbejde for sin far.

Hun vil fokusere på sin familie og parrets børn. Det oplyser en talsmand i forbindelse med overdragelsen af magten i Det Hvide Hus.

Donald Trump indsættes som officielt som præsident 20. januar.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.