Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Deltager i medicinforsøg er nu død

En person er død efter at have deltaget i et klinisk forsøg med medicin i Frankrig. Fem andre er indlagt.

Biotrials laboratoriebygning i Rennes, Frankrig.
Biotrials laboratoriebygning i Rennes, Frankrig.

Paris: En af de seks personer, der blev indlagt i Frankrig efter et klinisk forsøg med medicin, er nu død.

Det meddeler universitetshospitalet i byen Rennes i det nordvestlige Frankrig i en erklæring.

Det var her, at den nu afdøde mand blev behandlet. Han blev indlagt den 10. januar - tre dage efter, at han begyndte sin deltagelse i et forsøg med medicin for det portugisiskes selskab Bial.

Han blev da erklæret hjernedød.

Fem andre personer er også blevet indlagt på hospitalet i forbindelse med deres deltagelse i forsøget, men deres symptomer er ifølge de foreliggende oplysninger ikke så alvorlige, som den nu afdødes var.

De rapporteres at være i såkaldt stabil tilstand.

Der er tale om mænd i alderen fra 28 til 49 år.

84 andre personer deltager også i forsøget, men er ikke indlagt. Hospitalet er i kontakt med dem.

I fredags var den franske sundhedsminister, Marisol Touraine, på besøg på hospitalet, og ved denne lejlighed citerede det franske nyhedsbureau AFP dog en læge for at sige, at tre af de indlagte muligvis risikerer at blive handicappet for altid.

Tidligere forlød det ifølge flere internationale medier, at der var tale om et forsøg med cannabis som smertestillende medicin. Men det afviser Frankrigs sundhedsministerium.

Marisol Touraine sagde til AFP, at der var tale om et forsøg i fase et, hvor raske frivillige tager medicinen for at "vurdere sikkerheden i brugen af den".

I medicinske forsøg er der typisk tre faser til at vurdere et nyt lægemiddel, herunder hvor sikkert og effektivt det er.

Alle forsøg med lægemidlet på klinikken i Rennes i Bretagne i det nordvestlige Frankrig er nu blevet suspenderet.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.