Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De første flygtninge er ankommet til tyrkisk havneby

Færgen med de første flygtninge og migranter fra Grækenland er ankommet til den tyrkiske havneby Dikili.

En mand ekstores af tyrkisk politi som en af de første af morgenens deporterede flygtninge og migranter fra Grækenland. 
En mand ekstores af tyrkisk politi som en af de første af morgenens deporterede flygtninge og migranter fra Grækenland. 

Dikili: Færgen med de første flygtninge og migranter fra Grækenland har netop lagt til i havnebyen Dikili på den tyrkiske kyst. Det fortæller øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters.

Båden sejlede fra den græske ø Lesbos med kurs mod Dikili lidt efter klokken 6 dansk tid. Der er 131 migranter fra hovedsageligt Pakistan og Bangladesh om bord.

En anden færge, der skal transportere flygtninge og migranter til Tyrkiet, ventes at sejle fra den græske ø Chios senere mandag.

EU indgik i marts en aftale med Tyrkiet om, at afviste asylansøgere samt flygtninge og migranter, der ikke søger asyl i Grækenland, skal sendes retur fra Grækenland til Tyrkiet.

Bagerst i køen

For hver syrisk flygtning, der sendes tilbage over havet, skal EU tage en anden syrisk flygtning fra en lejr i Tyrkiet og genbosætte vedkommende i EU. Dem, der allerede har været i Grækenland og er blevet sendt retur til Tyrkiet, kommer bagest i køen.

I henhold til aftalen forventer Tyskland at tage imod omkring 35 syrere fra Tyrkiet mandag. Det oplyser det tyske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også Frankrig, Finland og Portugal forventer at tage imod syriske flygtninge fra Tyrkiet mandag.

Aftalen mellem EU og Tyrkiet betyder, at Grækenland kunne begynde at sende flygtninge retur fra mandag 4. april.

BBC rapporterer, at både Tyrkiet og Grækenland har haft travlt med at forsøge at overholde denne frist, og at ingen af de to lande er klar til at håndtere opgaven.

Kun en brøkdel af det nødvendige personale er angiveligt ankommet til de græske øer for at hjælpe med opgaven. Samtidig har forberedelsesarbejdet i Tyrkiet været mangelfuldt.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at EU's grænseagentur, Frontex, kun har sendt en tiendedel af det nødvendige personale af sted for at udføre opgaven.

Det er planen, at 500 flygtninge og migranter skal returneres fra Grækenland til Tyrkiet mandag.

/ritzau/Reuters/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.