Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

De bliver også sure over juletræer i Bruxelles

Det er ikke kun i Kokkedal, at juletræer kan vække vrede. I Bruxelles er byens traditionelle juletræ blevet erstattet af en lysskulptur, og der gør indbyggerne vrede.

Sådan ser et moderne juletræ ud i Bruxelles.
Sådan ser et moderne juletræ ud i Bruxelles.

Der plejer at stå et juletræ fra skovene ved Ardenne på Grand Place i Bruxelles.

Det gør der ikke år. I stedet for er der en lysende figur i grønt, designet af Pier Schneider og Francois Wunschel. Formet så det minder om, men ikke er et juletræ. 

 Det har fået indbyggerne i Bruxelles op af stolene i vrede. De vil have juletræet tilbage og mener, at det er et udslag af politisk korrekthed og frygt for at støde de belgiske muslimer, som udgør 22 pct. af befolkningen i Bruxelles, der har fået træet udskiftet med lysskulpturen.

Foreløbig har mere end 11.000 underskrevet en protest på Facebook, hvor det gamle traditionelle juletræ også kræves tilbage.

Bystyret i Bruxelles afviser dog klagerne og især at det skulle være frygten for at støde muslimer, der har inspireret til den nye figur.

- Vi ønsker at modernisere vinterens fornøjelser, på dette julemarked og i hele Bruxelles, siger Philippe Close, rådgiver for borgmesteren til BBC online.

- Juletræet er ikke et religiøst symbol, og faktisk har mange muslimer et juletræ hjemme. For dem der ønsker at se det traditionelle religiøse symbol har vi stadig en krybbescene på pladsen. For folk, der ønsker noget moderne, har vi det nye træ.

Semsettin Ugurlu,  der repræsenterer en organisation for belgiske muslimer afviser også, at der er behov for at tage hensyn til muslimske juletræsfølelser

- Vi ved godt, at vi lever i en kristen kultur, så vi bliver ikke stødte over et traditionelt juletræ, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.