Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danskerne har meget stor tiltro til EU

To af tre danskere finder EU-medlemskabet godt, viser meningsmåling i EU. Otte af ti ser dansk fordel i EU.

To af tre danskere finder EU-medlemskabet godt, viser meningsmåling i EU. Otte af ti ser dansk fordel i EU.
To af tre danskere finder EU-medlemskabet godt, viser meningsmåling i EU. Otte af ti ser dansk fordel i EU.

Danskerne ser endnu mere positivt på EU end borgere i de andre 28 medlemslande.

Det viser en EU-meningsmåling, som instituttet Parlemeter har lavet for EU-Parlamentet. De interviewede fra 23. september til 2. oktober 27.881 borgere over 15 år i 28 EU-lande. Venstre har udtrukket de danske tal.

To af tre danskere - 67 procent - finder medlemskabet godt. Kun otte procent finder medlemskabet dårligt. Over otte af ti danskere - 81 procent - mener, at Danmark har fordel af EU, kun 11 procent er uenige.

Langt de fleste danskere - 80 procent - mener, at deres stemme tæller i EU. Kun 16 procent er uenige. Næsten alle danskere - 94 procent - mener, at deres stemme tæller i Danmark. Kun fire procent er uenige.

Venstres EU-parlamentariker, Morten Løkkegaard, mener, at danskerne dels ser fordelene ved EU i lyset af briternes farvel med brexit. Dels har de set EU stoppe migrationen efter den massive tilstrømning af migranter i 2015.

»EU-samarbejdet leverer resultater, hvor det er helt nødvendigt: På de ydre grænser. Vi har fået stoppet den værste del af tilstrømningen. Og vi har fået sikret en mere stabil økonomi efter kriseårene,« mener Morten Løkkegaard.

»Med brexit har folk set, at alternativet til at være med i klubben er væsentligt dårligere. Briterne er på vej ud i sumpen. De har krise. Deres økonomi skranter. De har den laveste vækst i EU. Firmaerne flygter.«

Er danskerne snusfornuftige eller frygter de, at det er dyrt for et lille land at stå uden for EU?

»Vi kan for første gang i 40 års medlemskab sammen med briterne se et spejl. Nu er det ikke kun et spørgsmål om fornuften og det økonomiske ræsonnement,« siger Morten Løkkegaard.

»Nu kan man se politisk, hvad det betyder ikke at være en del af samarbejdet.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.