Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansker sad låst inde på skudramt amerikansk universitet

En dansk underviser på Ucla ventede på nyt fra myndighederne, mens skudepisode foregik uden for vinduerne.

Los Angeles: Morten Bay, der er p.hd studerende og underviser på University of California i Los Angeles (Ucla), sad låst inde i et lokale, mens to personer onsdag blev skudt og dræbt på universitetet.

- Det har taget politiet præcist to timer at gå hele campus igennem og finde ud af, at der ikke var andre angrebsmænd. For to minutter siden har vi fået "all clear" meldingen, der betyder, at nu kan vi gå rundt, som vi vil, siger Morten Bay.

Onsdag har der været rapporteret et skyderi, der har kostet to personer livet på universitetet.

Det har været småt med oplysninger i sagen, men ifølge Los Angeles politi har der været tale om et drab og et selvmord.

Episoden startede klokken lidt i 10 lokal tid, da der blev rapporteret skud, og skolen blev "lukket ned" som en del af en sikkerhedsprocedure.

Derfor blev Morten Bay også låst inde i et lokale, der befandt sig tæt ved den bygning, hvor der var rapporteret skyderi. Her sad han låst inde med fem af hans studerende.

- Folk var ret bange på et tidspunkt, men jeg er stolt af mine studerende, over hvor godt de tog det, siger han.

I løbet af de to timer, hvor Morten Bay sad i lokalet, kunne han observere, hvordan hans studerende lynhurtigt skaffede sig oplysninger om skyderiet fra digitale nyhedskilder.

Men informationen fra skolen var langt mere sparsom.

- Jeg tror, det bliver en ret stor historie, hvordan sikkerhedsprocedurerne kørte. For det var under alt kritik, siger han.

Blandt andet modtog Morten Bay ikke opdateret information i skolens eget kommunikationssystem, og samtidig kunne dørene ikke låses i lokalet.

Strabadserne til trods er eleverne i god behold og ude af skolens lokaler.

- Der er selvfølgelig en vis lettelse, men jeg tror stadig, folk er ret chokeret, siger Morten Bay.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.