Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansker på Kos: Fjernsyn blev revet ud af væggen

Den danske turist Bente Thuesen tilbragte det meste af natten på stranden efter jordskælv nær ferieøen Kos.

Flere danske turister oplevede nattens jordskælv på ferieøen Kos.
Flere danske turister oplevede nattens jordskælv på ferieøen Kos.

»Vi hørte et meget, meget stort brag. Det hele rystede, og jeg faldt ud af sengen.«

Natten til fredag blev 54-årige Bente Thuesen fra København vækket brat på sit hotel på den græske ø Kos.

Her var hun vidne til et massivt jordskælv, der ramte flere turistbyer i Grækenland og Tyrkiet natten til fredag.

Et voldsomt syn mødte hende, da hun sammen med sine venner løb fra sit værelse og ned i hotellets bar.

»Det hele lå hulter til bulter, fjernsynet var revet ud af væggen, alle flaskerne fra hele baren lå på gulvet og var smadret ud over det hele,« fortæller hun.

Jordskælvet havde en styrke på 6,7 og ramte omkring 16 kilometer fra ferieøen Kos. Mindst to personer meldes dræbt, og flere er sårede.

Jens Pedersen fra Løkken er også på ferie på Kos.

»Pludselig begyndte vores seng at køre rundt, og min kone kastede sig over mod mig og sagde: Jens, hvad sker der? Jeg sagde: Det er jordskælv,« fortæller han.

»Jeg har før oplevet korte rystelser andre steder. Men det er første gang, jeg har oplevet, at ting væltede rundt mellem hinanden og faldt ned fra bordene. Det var meget ubehageligt.«

De fysiske skader i den nyere del af byen, hvor han bor er ikke så store.

»Men da vi efterfølgende gik lidt rundt i byen, blev skaderne større, jo tættere man kom på den gamle bydel,« siger Jens Pedersen.

»Vi har set blodspor på gaderne fra fødder, der er kommet løbende, og supermarkeder, hvor alting er kastet rundt hulter til bulter mellem hinanden.«

»Men vi gik ikke ned i selve den gamle bydel, der er ramt hårdest, for der er redningsfolk i gang alle vegne, fordi bygninger er kollapset, og det forlyder, at der stadig ligger folk under ruinerne.«

For Bente Thuesen og hendes to venners var det sidste nat på ferien.

»Jeg kan slet ikke sætte ord på det, jeg var simpelthen så bange,« fortæller hun.

De forskræmte gæster blev alle bedt om at gå ned til stranden, efter at flere større efterskælv havde ramt øen.

»Og der kunne vi se, at der var skyllet tang og ting meget langt op ad stranden. Alt lå rodet, og sengene lå alle mulige steder,« fortæller Bente Thuesen.

»Men det var befriende at ligge udenfor, synes jeg faktisk. Det var en kontrast at se solen stå op, og der var helt stille. Det var lidt mærkeligt, men meget rart.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.