Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danske firmaer satser på hærget Libyen

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) og 10 danske virksomheder besøger onsdag og torsdag Gaddafis gamle højborg, Tripoli, i et nyt handelsfremstød.

LIBYEN: Libyen er så småt ved at rejse sig efter det blodige oprør mod Muammar Gaddafi, og det ressourcerige land i Nordafrika vil i de kommende dage være centrum for et dansk erhvervsfremstød med handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) i spidsen.

Sammen med 10 danske virksomheder åbner hun konferencen »Libyan Danish Business Day«, som også har deltagelse af omkring 50 libyske virksomheder.

- Efter 42 år med Gaddafi har Libyen åbnet sig på en ny måde, og landet skal til at bygge et sundhedssystem op og have en ordentlig infrastruktur. Det er områder, hvor Danmark kan levere nogle af de løsninger, som Libyen leder efter - blandt andet insulin og sundhedsløsninger, siger Pia Olsen Dyhr til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun understreger, at man må vente med at se, hvor stort potentialet er, da Libyen kun så småt er kommet i gang med landets energiproduktion igen efter borgerkrigen i 2011, der endte med Gaddafis fald.

- Men landet forventer en vækstrate på over 10 procent i de kommende år, og det er enormt, når man sammenligner med vores nabolande, Tyskland og Sverige, hvor den ligger på omkring nul procent, siger ministeren og tilføjer:

- Libyen er et rigt land, så man har faktisk pengene til at købe de produkter, der skal til. Men det er klart, at man skal jo have ordentligt styr på sine nationale forsamlinger og have noget ro på bagsmækken, for at danske virksomheder rigtigt kan operere i landet.

Der blev afholdt nationale valg i Libyen i juli 2012, og den nye nationalforsamling begyndte arbejdet i begyndelsen af august. I sidste uge blev en ny regering udpeget.

Genopbygningen af infrastruktur og produktionsfaciliteter forventes at blive prioriteret højt af Libyens regering, da det vil bane vejen for en hurtigere økonomisk udvikling samt skabe arbejdspladser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.