Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk nødhjælpsarbejder blandt fem bortførte i Syrien

En dansk nødhjælpsarbejder fra Læger Uden Grænser er sammen med fire andre blevet bortført af en ukendt gruppe i den nordlige del af Syrien.

SYRIEN: En dansk nødhjælpsarbejder er blandt de fem medarbejdere fra Læger uden Grænser, som torsdag aften blev bortført fra et hus i den nordlige del af det borgerkrigshærgede Syrien. Det bekræfter Læger uden Grænser over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg kan bekræfte, at en dansk nødhjælpsarbejder er blandt de bortførte,« siger Sune Juul-Sørensen, kommunikationsmedarbejder for Læger uden Grænser i Danmark.

Han vil ikke oplyse hverken køn, alder eller personens funktion, da organisationen ønsker diskretion i forbindelse med hændelsen. Det står dog klart, at deres pårørende er blevet underrettet.

»På trods af vores opfordringer om diskretion i forbindelse med hændelsen i Syrien, har der været flere meldinger om vores kollegaers nationalitet i medier. Vi har derfor besluttet at bekræfte, at der er en dansker blandt de fem udsendte nødhjælpsarbejdere. Læger uden Grænser vil gerne understrege, at diskretion er ekstremt vigtigt for vores kollegaers sikkerhed, og vi vil ikke komme med yderligere information på nuværende tidspunkt,« skriver organisationen i en skriftlig meddelelse.

Udenrigsministeriets Borgerservice er i gang med at undersøge sagen, men her vil man indtil videre ikke komme med yderligere oplysninger eller kommentarer.

De øvrige bortførte er fra Sverige, Belgien, Peru og Schweiz.

Læger uden Grænser har en krisegruppe på plads i Syrien og ved hovedkvarteret i Bruxelles, der skal tage sig af sagen om de bortførte medarbejdere, og nødhjælpsorganisationen forsøger ifølge sin svenske talskvinde at få kontakt til medarbejderne.

Huset, som de er blevet bortført fra, ligger i det nordlige Syrien i et område, der kontrolleres af de syriske oprørere. Læger uden Grænsers medarbejdere i Syrien arbejder på seks hospitaler og fire sundhedscentre i det nordlige Syrien.

Det er endnu uvist, hvem der står bag bortførelsen af de fem nødhjælpsarbejdere.

I september sidste år blev en syrisk kirurg, som arbejdede for Læger uden Grænser, dræbt i den nordlige del af landet. Flere nødhjælpsarbejdere i de oprørsledede dele af landet er blevet bortført og tilbageholdt, og i oktober blev syv medarbejdere fra internationalt Røde Kors bortført i den nordvestlige Idlib-provins.

»Verden må kræve folkeretten overholdt i Syrien. Drab på og bortførelser af nødhjælpsarbejdere er krigsforbrydelser, der må forfølges,« skrev generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl på Twitter fredag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.