Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk NATO-general: Assad er færdig

Formanden for NATOs militærkomite, general Knud Bartels, tvivler på, at Syriens præsident Assad vil være i stand til at bevare sin magt. Russerne fastholder dog støtten til regimet.

Bashar al-Assad er færdig som præsident i Syrien. Det forudser den danske NATO-general, Knud Bartels, der er formand for alliancens militærkomite.

På et møde i Moskva fredag erklærede generalen ifølge Reuters, at det er højst usandsynligt, at Assad-regimet vil overleve borgerkrigen.

- Man kan sige, at jeg måske formoder, at Assad vil forsvinde. Men jeg mener, at det er tilfældet, sagde Bartels, der dog ikke vil give et bud på, hvornår præsidenten vil blive tvunget til at opgive magten.

Med sin udmelding er generalen på linje med NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, der torsdag erklærede, at klokkerne ringer for Assad-styret.

Assad får dog stadig opbakning fra sine russiske allierede. Torsdag sagde viceudenrigsminister Mikhail Bogdanov, regeringens udsending til Mellemøsten, at der er en reel chance for, at oprørerne vil vinde borgerkrigen, men i dag understreger Kreml, at Rusland fastholder sin støtte til den syriske regering.

I en officiel udtalelse fra det russiske udenrigsministerium slås det fast, at man søger en fredelig løsning på konflikten i Syrien, baseret på aftaler indgået under internationale forhandlinger i Geneve tidligere på året.

- Bogdanov gentog Ruslands holdning om, at der ikke er noget alternativ til en politiske løsning i Rusland, hedder det ifølge Reuters i udtalelsen.

På mødet i Geneve 30. juni enedes man om at oprette en overgangsregering i Syrien, men aftalen tager ikke stilling Assads fremtidige rolle.

Viceudenrigsminister Bogdanovs oprindelige udmelding er blevet hilst velkommen af det amerikanske udenrigsministerium, hvor man ser det som et udtryk for, at Rusland har set skriften på væggen i forhold til borgerkrigen i Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.