Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk millionbeløb på vej til syriske flygtninge

Situationen i og omkring Syrien er en humanitær katastrofe, og den danske regering har nu besluttet at bevillige yderligere 50 millioner kroner til nødhjælpsarbejdet.

SYRIEN: Allerede i begyndelsen af 2013 vil antallet af syriske flygtninge, der opholder sig i Tyrkiet, Libanon, Irak og Jordan, ifølge FN stige til mere end 700.000, mens et sted mellem 2,5 millioner og fire millioner mennesker har behov for humanitær hjælp i selve det krigshærgede land. Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) er stærkt bekymret.

- Det er stærkt foruroligende og tragisk, at op mod fire millioner mennesker vil få brug for akut nødhjælp til at komme igennem vinteren på grund af en meningsløs konflikt. Der er nu tale om en omfattende humanitær katastrofe, og derfor giver vi ekstra 50 millioner kroner, siger Christian Friis Bach.

De i alt 50 millioner kroner vil ifølge Udviklingsministeriet blive fordelt, så FNs Børnefond (UNICEF) modtager 20 millioner kroner og FNs krisefond for Syrien (OCHA) samt FNs Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) hver får 15 millioner kroner.

Foruden den tiltagende vold i Syrien er vinteren i området med til at forstærke den humanitære katastrofe for de syriske flygtninge på grund af temperaturer omkring frysepunktet i de teltlejre og nedlagte fabriksanlæg, hvor mange opholder sig. Syrerne har således brug for alt fra mad og vand til tæpper, tag over hovedet, brændsel og sundhedsfaciliteter.

Så sent som fredag hævede oppositionsaktivister, at mindst 116 mennesker var blevet dræbt i Syrien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.