Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk mand har bortført sin femårige søn

Strid om forældremyndighed er angiveligt årsagen til en dramatisk bortførelse i den østrigske by Graz tidligere i dag

En mand med dansk statsborgerskab er under mistanke for at have bortført sin fem-årige søn i den østrigske by Graz tidligere i dag. Det skriver den østrigske netavis krone.at.

Manden, Thomas Sørensen, bor ikke længere sammen med moderen, Marion Wailharter. Hun var tidligt i morges på vej i børnehave med sønnen Oliver, da de blev standset af en sort Volvo.

Kvinden har sagt til politiet, at to mænd steg ud af bilen, hvor den ene tog fat i hende, mens den anden, hendes danske ekskæreste, slæbte drengen ind i bilen og kørte væk.

Strid om forældremyndighed er angiveligt årsagen til bortførelsen, skriver østrigske medier.

Drengen kom til verden i 2006 og har haft dobbelt borgerskab. I 2007 gik forholdet mellem manden og kvinden i stykker. Kvinden flyttede tilbage til Østrig i 2010 og tog sønnen med sig. Manden har i flere omgange forsøgt at få forældremyndigheden. I dag tog han angiveligt sagen i egen hånd og bortførte drengen.

Politiet i Graz undersøger stadig sagen, skriver østrigske medier.

Bt.dk har været i kontakt med Udenrigsministeriet, men her har man ikke kendskab til sagen og vil i øvrigt ikke udtale sig om personssager.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup har tidligere støttet Thomas Sørensen, som deltog i DRs 'Aftenshowet' i august sidste år - han har forståelse for Thomas Sørensens handling.

- Menneskeligt er det jo fuldt forståeligt. Men man må jo ikke må begå selvtægt, og det kan jeg ikke billige. Men jeg kan sagtens forstå, at Thomas Sørensen er frustreret, når han har fået medhold ved en dansk domstol, og Østrig, som også har tiltrådt Haager-konventionen, ikke vil følge den dom, siger Peter Skaarup.

Han har stillet spørgsmål til blandt andet udenrigsminister Villy Søvndal i sagen.

- Men jeg har fået nogle henholdende og nølende svar, og Thomas Sørensen har følt, at der ikke blev gjort noget i sagen. Så jeg kan godt forstå, han er blevet oprørt, siger Peter Skaarup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.