Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk kvinde: Panik da bombetruet fly landede mellem politi og brandfolk

28-årige Andrea Luth var passager på det Norwegian-fly fra Kastrup, som fredag måtte lande i Sverige på grund af en bombetrussel.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Et Norwegian-fly måtte fredag aften sikkerhedslande i Göteborg, da en passager fremsatte en bombetrussel, mens flyet var i luften. Med om bord på Boeing 737-maskinen var danske Andrea Luth, som var på vej fra København til Oslo.

»Vi fik ikke særligt meget at vide til at begynde med. Det eneste, vi blev spurgt om, var, om der var nogen, der kunne tale russisk, og vi fik fortalt, at vi var nødt til at lande. Først troede jeg, at det var fordi, der var en, der var blevet syg,« fortæller Andrea Luth til BT.

»Men så landede vi, og vi kunne se politi og brandfolk, så alle panikkede,« tilføjer hun.

Det var en mand - formodentlig en russer - der havde fremsat bombetruslen. Andrea Luth fortæller, at han sad allerbagerst i flyet, hvor alle passagerer efterfølgende blev ført ud af flyet i grupper af ti.

»Vi kunne alle se ham, da vi gik forbi. Han sad bare og kiggede stille og roligt ud ad vinduet,« siger Andrea Luth.

Hun beskriver manden som værende cirka 50 år gammel og iført et brunt sæt tøj.

Omkring flyet, som var landet langt ude på landingsbanen i et øde område af Landvetter Lufthavn i Göteborg, var der fyldt med politi- og brandbiler. To politimænd gik ind i flyet og kom løbende ud med den formodede bombemand.

Ud på aftenen fredag ventede passagerne i fællesskab på at høre nyt. Senere skal de alle afhøres.

Den formodede russer fastholdt efter sin anholdelse, at han havde placeret en bombe i flyets lastrum.

»Jeg var ret nervøs i flyet, men det går bedre nu. Rundt om er de andre passagerer også begyndt at slappe lidt af og joker med hinanden,« siger hun.

Det evakuerede fly bliver nu gennemsøgt ligesom bagagen, som betyder, at passagerernes videre rejse har lange udsigter. Et nyt fly og besætning er dog ved at blive fundet, og det skulle være klar omkring klokken 20.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.