Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk FN-chef: Vi holder stand i Syrien

På grund af sikkerhedssituationen har FNs nødhjælpsorganisationer indstillet alle ikke strengt nødvendige operationer. Men eksempelvis fødevarehjælpen fortsætter, understreger direktøren for FNs Fødevareprogram i Norden.

Ødelæggelser i Akraba 1. december.
Ødelæggelser i Akraba 1. december.

Det er svært og det er farligt, men FNs Fødevareprogram (WFP) er ikke løbet af pladsen. Uddelingen af fødevarehjælp til hen ved 1,5 millioner nødlidende syrerer fortsætter ufortrødent.

Det understreger direktøren for WFPs nordiske kontor, Anne Poulsen, efter nyheden sent i går om, at FN-organisationerne har suspenderet alle deres missioner i det borgerkrigshærgede Syrien på grund af den eskalerende vold.

- Det betyder på ingen måde, at alt er gået i stå. Det betyder, at alle ikke strengt nødvendige opgaver såsom monitorering ude i landet midlertidigt er suspenderet, men det helt afgørende nemlig uddelingen af fødevarehjælpen fortsætter, siger Anne Poulsen til b.dk.

Selve nødhjælpsarbejdet rundt omkring i landet varetages nemlig af lokale organisationer og partnere, eksempel Syrisk Røde Halvmåne, og derfor påvirkes den direkte distribution af fødevarehjælp ikke umiddelbart af beslutningen om at trække en del af FNs internationale personale ud af den syriske slagmark.

- I WFP har vi sendt syv af vore ikke strengt nødvendige medarbejdere til nabolandet Jordan. Men vi har stadig omkring 20 udenlandske og 100 lokale folk i Syrien, hvor de udfører en nødhjælpsoperation, der når ud til 1,5 millioner syrere,< oplyser Anne Poulsen.

Arbejdsløshed og stigende priser

Manglen på fødevarer rundt omkring i landet er et stort problem, som ikke bliver mindre af, at de nødlidende syrere nu også skal stå imod vinterkulden.

Man kan ifølge WFP få de fleste basale fødevarer på markederne, men til priser, der er flere gange højere end normalt. Samtidig er det mange steder svært eller direkte livsfarligt for de lokale at nå frem til markedspladsen på grund af styrets bombardementer eller kampe mellem regeringstropperne og oprørerne.

Penge er også for mange syrere en mangelvare, da den nu snart to år lange konflikt har kastet millioner ud i arbejdsløshed..

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.