Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk Energi: EU-udspil vil gøre op med forbrændingsmotorer

I nyt forslag vil EU-Kommissionen sænke bilers CO2-udledning med 30 procent i 2030 i forhold til 2021-mål.

ARKIVFOTO: Det får stor betydning for kommende biler på vejene, hvis EU-Kommissionens forslag om krav til bilers fremtidige CO2-udledning vedtages. Det vurderer Lars Aagaard, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Energi.
ARKIVFOTO: Det får stor betydning for kommende biler på vejene, hvis EU-Kommissionens forslag om krav til bilers fremtidige CO2-udledning vedtages. Det vurderer Lars Aagaard, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Energi.

Det får stor betydning for kommende biler på vejene, hvis EU-Kommissionens forslag om krav til bilers fremtidige CO2-udledning vedtages.

Det vurderer Lars Aagaard, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Dansk Energi.

Han peger på, at bliver forslaget vedtaget, vil det groft sagt medføre et farvel til den klassiske forbrændingsmotor.

»Det vil kræve, at bilproducenterne sælger mange flere biler, som er meget mere CO2-venlige,« siger han.

»Man kan blive ved med at sælge den almindelige forbrændingsmotor. Men hver gang skal man sælge flere af de andre biler for at komme ned på gennemsnittet,« siger han.

For nye biler, der bliver solgt i EU i 2030, bør den gennemsnitlige CO2-udledningen være 30 procent lavere end det mål, man har sat for 2021, lyder det i kommissionens forslag.

Målet for 2021 er, at alle biler kun forurener med 95 gram CO2 for hver kørte kilometer.

Hvis forslaget går igennem, vil det betyde, at antallet af hybrid og elbiler på vejene vil vokse, og prisen på dem vil falde, forudser direktøren.

»Derfor tror jeg, at det her fundamentalt set er starten på dødsdansen for traditionelle benzin- og dieselbiler,« siger han.

Forslaget skal nu diskuteres og forhandles i Europa-Parlamentet og medlemslandene i EU.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.