Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk-bahrainsk aktivist er løsladt fra fængsel i Bahrain

Aktivisten Zainab al-Khawaja er sammen med sin 17 måneder gamle søn sat på fri fod igen i Bahrain.

Manama: Aktivisten og bloggeren Zainab al-Khawaja blev i marts sendt i fængsel i Bahrain på en anklage om blandt andet majestætsfornærmelse, men tirsdag er hun sat på fri fod igen.

Med sig ud af fængslet har hun sin søn, der er 17 måneder gammel.

Sammen med Zainab al-Khawaja er også Irena Bogotova blevet løsladt sammen med sin fireårige søn, skriver nyhedsbureauet AFP. Anklagere i Bahrain siger, at det er sket af humanitære årsager og "af hensyn til børnene".

Det er dog sparsomt med oplysninger om Bogotova og hendes sag, men hun er angiveligt fra Rusland.

Efter løsladelsen er Zainab al-Khawaja fortsat trodsig.

- Der er hundredvis af politiske fanger i Bahrain. De bør alle løslades, ikke kun mig, siger hun til det tyske nyhedsbureau dpa.

Bahrains udenrigsminister, sheik Khalid al-Khalifa, lovede på en pressekonference tidligere på året sammen med USA's udenrigsminister, John Kerry, at dansk-bahraineren ville blive løsladt.

Zainab al-Khawaja blev dømt for majestætsfornærmelse, efter at hun havde revet et billede af Bahrains konge i stykker.

Blandt anklagerne, der sendte hende i fængsel, var også, at hun havde forsøgt at besøge sin far, oppositionsaktivisten Abdulhadi al-Khawaja, mens han sultestrejkede i protest mod en livstidsdom.

Han er dansk statsborger og sidder fortsat i fængsel. Hans nu løsladte datter er også dansk statsborger.

Zainab al-Khawaja har en søster, som ligeledes er i konflikt med myndighederne i Bahrain.

Hun hedder Maryam, og hun blev i december 2014 idømt et års fængsel i Bahrain in absentia for at have overfaldet en betjent, da hun under et besøg i Bahrain var blevet tilbageholdt i lufthavnen.

Maryam al-Khawaja bekræfter på Twitter, at søsteren er blevet løsladt. Zainab al-Khawaja "er officielt ude af fængslet og på vej hjem til sine børn", lyder det.

John Kirby, talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, siger til journalister i Washington, at USA kender til sagens seneste udvikling.

- Vi kender selvfølgelig til forlydenderne om, at hun (Zainab al-Khawaja, red.) er blevet løsladt. Som I ved, har vi igen og igen taget hendes sag op, så vi er glade for nyheden, siger han ifølge AFP.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.