Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark støtter Frankrig i Mali

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) bakker Frankrigs offensiv i Mali op, men han mener samtidig, at forhandling med dele af oprørerne er en mulighed.

MALI: Frankrigs offensiv mod de al-Qaeda-relaterede oprørere i Mali får fuld opbakning fra den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF).

Udenrigsministeren giver i en udtalelse udtryk for, at den franske indsats ikke mindst skal ses i lyset af behovet for at beskytte civilbefolkningen og hindre, at terrororganisationer får magten i landet.

- Jeg er meget bekymret over situationen i Mali. I lyset af risikoen for yderligere destabilisering bakker jeg fuldt og helt op om Frankrigs forsøg på at sikre stabilitet i området inden for rammerne af FNs Sikkerhedsrådsresolution 2085, siger Villy Søvndal.

Udenrigsministeren har ifølge sin udtalelse »længe været bekymret for den ustabile situation i Mali« og fordømmer de militære angreb på maliske styrker. Han giver udtryk for, at den seneste militære offensiv i det nordlige Mali forøger risikoen for yderligere destabilisering af landet og af hele regionen syd for Sahara, også kaldet Sahel.

Samtidig peger Villy Søvndal på, at også Malis regering har et ansvar for udviklingen:

- Jeg opfordrer Malis overgangsregering til at fremlægge en handlingsplan for en fuld genetablering af landets forfatningsmæssige rammer. Forhandling er fortsat en mulighed, men naturligvis kun med de grupper, der er villige til at acceptere malisk national enhed og har afskåret kontakten til terroristbevægelser, lyder det fra Villy Søvndal.

Han peger yderligere på, at regeringen har afsat 125 millioner kroner over de næste fem år til et nyt dansk Sahel-initiativ, der har til hensigt at styrke konfliktløsning og stabiliseringsinitiativer i Sahel-regionen.

Det skal ske gennem et aktivt dansk konfliktforebyggende engagement i konflikten i Mali og gennem indsatser inden for anti-radikalisering og sikkerhedssektorreformer.

Som led i det nye danske Sahel-initiativ mødes udenrigsministeren senere på måneden med prominente repræsentanter fra civilsamfundsgrupper i det nordlige Mali for at drøfte mulige forhandlingsbaserede løsninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.