Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark er skuffet over Sverige i agentur-drama

Sverige har svigtet det nordiske samarbejde, siger Samuelsen (LA) efter afstemning om EU-lægemiddelagentur.

ARKIV. Udenrigsminister Anders Samuelsen under et doorstep for pressen i Udenrigsministeriet onsdag den 23. august 2017.
ARKIV. Udenrigsminister Anders Samuelsen under et doorstep for pressen i Udenrigsministeriet onsdag den 23. august 2017.

Sverige svigtede Danmark i kapløbet om at blive ny værtsnation for Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

Sådan lyder det fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på vej ud fra afstemningen mellem EU-landene i Bruxelles.

»Jeg vil gerne takke alle dem, der har støttet os undervejs i dette her forløb, det har vi været rigtig, rigtig glade for.«

»Og så skal jeg ikke undlade at sige, at jeg er noget skuffet over svenskerne,« siger han.

Det blev hollandske Amsterdam, der endte med at vinde ved en lodtrækning over Milano i Italien i sidste ende.

Stemmerne blev afgivet anonymt, og afstemningen blev afgjort ved tre stemmerunder og en lodtrækning. Danmark røg ud i anden runde.

»Svenskerne svigter på rigtig mange felter i dag. Det gør de i forhold til det nordiske samarbejde«, siger Samuelsen og tilføjer:

»Jeg synes også, at der er meget, der tyder på, at de svigter i forhold til hollænderne, som så klarer den på en lodtrækning, men det burde slet ikke være kommet dertil.«

Agenturet er sammen med Den Europæiske Banktilsynsmyndighed placeret i London. Men de skal begge have nye hjem, når briterne forlader EU.

Danmark nåede blandt top tre ved afstemningen mandag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.