Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark er 5. bedste land at blive født i

De børn, der bliver født i Danmark i 2013, er heldige, for det er blandt de fem bedste steder i verden at vokse op. Allerbedst er det i Schweiz, mens børn, der fødes i Nigeria næste år, kommer til verden det værste sted.

GLOBALT: Krisen kradser, vejret er ikke perfekt, og mange står uden arbejde.

Sådan kan Danmark beskrives med negative briller. Men det er også sådan, at man har vundet i »livets lotteri«, hvis man er født i vores lille land, viser en ny rangliste over 80 lande fra The Economists søsterselskab The Economist Intelligence Unit (EIU).

Undersøgelserne bag ranglisten har set nærmere på, hvor i verden det er bedst at blive født i 2013 og vokse op med den bedste mulighed for et sundt, sikkert og velstående liv i årene, der følger. Og på en femteplads på listen finder man Danmark.

I top ligger Schweiz, mens Australien er nummer to skarpt efterfulgt af Norge og Sverige på tredje- og fjerdepladsen.

The Economist peger på, at små økonomier dominerer top ti, og at halvdelen er europæiske, da også Holland er omfattet på en ottendeplads. Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at de øverste på listen ligger uden for eurozonen, og at de mest ønskværdige lande at blive født i ligger i Norden og ikke i det mere gældsplagede syd med Grækenland, Portugal og Spanien som nogle af de lavtscorende europæiske lande.

Samme liste - som laves på baggrund af både subjektive vurderinger som lykke og objektive faktorer for livskvalitet - blev lavet i 1988. Dengang lå USA i top. Det har siden ændret sig, blandt andet fordi de børn, der fødes i 2013, står til at arve en massiv gæld.

Allernederst på listen som nummer 78, 79 og 80 finder man Ukraine, Kenya og Nigeria.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.