Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dallas-politichef: Vi dræbte snigskytten med en robot

Mistænkt bag drab på fem betjente i Dallas sagde selv, at han handlede på egen hånd, siger politichef.

Snigskytten i Dallas gik specifikt efter hvide betjente.
Snigskytten i Dallas gik specifikt efter hvide betjente.

Dallas. En formodet gerningsmænd bag skyderiet i Dallas sagde inden sin død, at han var vred over den seneste tids hændelser, hvor politifolk har dræbt sorte amerikanere.

Det gav han udtryk for til en mægler, inden han blev dræbt af en bombe, som en af politiets robotter bragte til sprængning.

Manden sagde endvidere, at han ville dræbe hvide betjente, oplyser politichefen i Dallas, David Brown, på et pressemøde fredag morgen lokal tid.

- Han sagde, at han var vred over de nylige politiskyderier. Den mistænkte sagde, at han var vred på hvide mennesker. Han erklærede, at han ville dræbe hvide mennesker, særligt hvide betjente, siger politichefen.

Den formodede gerningsmand sagde ifølge Brown også, at han var vred over kampagnen Black Lives Matter, som er opstået efter en række politidrab på sorte mennesker.

Skyderiet opstod torsdag aften midt under en demonstration i Dallas mod politivold.

Anledningen til demonstrationen var politiets nedskydning af to sorte mænd tidligere på ugen i staterne Louisiana og Minnesota.

Den nu dræbte mand formodes at stå bag drab på fem politifolk. Syv betjente og to andre mennesker blev såret ved skyderiet.

Under gerningsmandens timelange forhandlinger og skudvekslinger med politiet hævdede han, at der var flere bomber placeret rundt om i byen, som ville blive fundet efter hans død.

Den mistænkte oplyste desuden, at han ikke har forbindelse til nogen gruppe, men handlede på egen hånd, tilføjer politichefen i Dallas.

Tre andre mistænkte er anholdt. Tidligere på dagen sagde borgmester Mike Rawlings, at de "ikke var særligt samarbejdsvillige".

Politichef Brown appellerer til alle om at stå sammen i kølvandet på drabene i Dallas.

- Det her må stoppe, denne splittelse mellem politiet og vores borgere, siger han.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.