Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dalai Lama: Vend hjem, flygtninge i Europa

Tibetanernes åndelige leder, Dalai Lama, opfordrer flygtninge i Europa til at vende hjem.

Dalai Lama mener, at flygtninge bør vende hjem igen. REUTERS/Clodagh Kilcoyne
Dalai Lama mener, at flygtninge bør vende hjem igen. REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Der er for mange flygtninge i Europa, og de bør vende hjem til deres respektive lande for at hjælpe med genopbygningen. Det sagde Dalai Lama, da han for nylig var på besøg i Palermo på den italienske ø Sicilien. Talen holdt han i Teatro Massimo i byen.

Han indledte dog et andet sted. Først roste han nemlig sicilianernes vilje til at hjælpe de flygtninge, som er kommet til øen, men budskabet var stadig klart:

»I sidste ende mener jeg, at folk bør tage mere ansvar for deres hjemlande og hjælpe med genopbygningen,« sagde han til EuroNews.

Det er ikke første gang, at Dalai Lama udtaler sig om flygtningesituationen i Europa. I sommeren 2016 sagde han eksempelvis, at Tyskland »ikke kan blive et arabisk land«. »Tyskland er Tyskland.«

»Når vi ser hver enkelt flygtning i øjnene, specielt børnene og kvinderne, så kan vi føle lidelserne,« sagde Dalai Lama dengang ifølge Ritzau i et interview med den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Den åndelige leder mener, at mennesker, hvis livsvilkår er bedre, har en pligt til at hjælpe. Samtidig, siger han, er der kommet for mange flygtninge til Europa.

Dalai Lama, som frasagde sig sin politiske magt i 2011, har levet i eksil i over et halvt århundrede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.