Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dækning af Trumps tvivlsomme donationer sikrer Pulitzer-pris

David Fahrentholt vandt mandag en af journalistikkens fineste priser for sin dækning under præsidentvalgkamp.

David Fahrentholt vandt mandag en af journalistikkens fineste priser for sin dækning under præsidentvalgkamp.
David Fahrentholt vandt mandag en af journalistikkens fineste priser for sin dækning under præsidentvalgkamp.

Den amerikanske journalistpris Pulitzer-prisen er mandag blevet uddelt, og David Fahrentholt fra The Washington Post modtog en af hovedpriserne.

Det gjorde han for sin afslørende dækning under den amerikanske valgkamp.

Komitéen kaldte Fahrentholts arbejde for »en model for gennemsigtig journalistik«, der såede tvivl om den daværende præsidentkandidat Donald Trumps påstande om sin egen velgørende generøsitet.

Fahrentholts dækning af Donald Trump begrænsede sig ikke kun til republikanerens påstande egne donationer til velgørende formål.

Han afslørede også en lydoptagelse fra 2005, hvor Donald Trump i grove termer havde pralet med at gramse kvinder i skridtet.

Prisen for bedste udlandsdækning gik til The New York Times.

Avisen fik prisen for dækningen af den Vladimir Putins forsøg på at gennemtvinge sin magt uden for Ruslands grænser.

Årets bedste stykke forklarende journalistik gik til en sammenslutning af flere end 300 journalister på seks kontinenter. Konsortiet afslørede de såkaldte Panama-papirer.

Gruppen, der kalder sig »International Consortium of Investigative Journalists« afslørede blandt andet, hvordan virksomheder, politikere og velhavere placerede deres penge i skattely gennem mere end 214.000 offshoreselskaber.

Afsløringerne var baseret på en lækage af mere 11,5 millioner fortrolige dokumenter fra det Panama-baserede advokatfirma Mossack Fonseca.

I Panama-papirerne optræder også navnene på 300 danskere samt både Jyske Bank og Nordea.

Pulitzer-prisen er blevet uddelt siden 1917 og er den meste prestigefyldte hæder i den amerikanske journalistbranche.

Prisen er ofte gået til store medier som eksempelvis The New York Times, Wall Street Journal og The Washington Post.

Men i år er flere journalister også blevet belønnet for historier, der ikke har opnået national opmærksomhed.

Således vandt en gruppe journalister fra mediet East Bay Times of Oakland prisen i kategorien »breaking news«. De modtog prisen for dækningen af myndighedernes håndtering af en brand i et varehus i Oakland, der kostede 36 mennesker livet i 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.