Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dækning af IS-inspireret massakre sikrer Pulitzer-pris

Den prestigefulde amerikanske pris for journalistik Pulitzer-prisen uddeles mandag i 21 kategorier.

Den amerikanske journalistik-pris Pulitzer-prisen er mandag blevet uddelt, og Los Angeles Times modtager prisen i kategorien for breaking news, for deres dækning af massakren i San Bernardino i Californien i december 2015, skriver nyhedsbureauet Reuters.

14 mennesker mistede livet, og 22 blev såret under angrebet, da et ægtepar, som angiveligt var inspireret af Islamisk Stat, åbnede ild under en fest for offentligt ansatte i San Bernardino.

Ægteparret døde i en skudveksling med politiet.

Senere fulgte et langt tovtrækkeri mellem det amerikanske forbundspoliti, FBI, og Apple, da it-giganten nægtede at hjælpe med at åbne en af de formodede gerningsmænds Iphone.

Nyhedsbureauet Associated Press (AP) vinder prisen for bedste public service, hoved-prisen, for deres historie "Seafood for Slaves". Historien førte til, at flere end 2000 mænd, som var tvunget til at arbejde i fiskeri-industrien i det syd-østlige Asien, blev løsladt.

Desuden vinder avisen Washington Post for bedste nationale graverjournalistik for deres arbejde med at afdække vold med skydevåben i USA.

En stor del af 2016-priserne går til journalistisk arbejde fra verdens brændpunkter.

Dækning af krigene i Afghanistan og Syrien, flygtningekrisen og Islamisk Stats opblomstring, kaster flere priser af sig til prisuddelingen.

New York Times vinder for bedste breaking news pressefoto. De får også en pris for dækning af kvinders liv i Afghanistan, og nyhedsbureauet Reuters vinder en pris for deres pressefotos af migranter, som kæmper for deres liv i Middelhavet.

Der er 21 kategorier, og hver vinder, bortset fra vinderen i kategorien for public service, belønnes med 10.000 amerikanske dollar svarende til cirka 66.000 kroner. Public service-vinderen får en guldmedalje.

Priserne uddeles i New York Times' lokaler i New York.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.